Son dakikada kurtarıldı

 Adana'da emekli işçi 65 yaşındaki Mehmet Kayar, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişilerin terör yalanına kanarak, 65 bin lirasını verilen hesaba yatırmaya gittiği PTT şubesinde polisler tarafından durdurulup, son anda dolandırılmaktan kurtuldu.

Son dakikada kurtarıldı

 

Adana'da emekli işçi 65 yaşındaki Mehmet Kayar, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişilerin terör yalanına kanarak, 65 bin lirasını verilen hesaba yatırmaya gittiği PTT şubesinde polisler tarafından durdurulup, son anda dolandırılmaktan kurtuldu.

 

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Akdeniz Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Kayar, evinde dinlenirken cep telefonu çaldı. Tanımadığı numaradan gelen çağrıyı açan Mehmet Kayar, ilk olarak polis telsizi sesini duydu. Ardından kendisini komiser olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi konuşmaya başlayıp, "Ben merkez karakolundan arıyorum, bu numara size mi ait?" diye sordu. Mehmet Kayar'ın "Evet, bana ait" demesi üzerine, sözde polis "PKK-KCK terör örgütü soruşturmasında, sizin adınıza olan hesaptan kredi kartı çıkartıldığını tespit ettik. Bu karttan da terör örgütüne para aktarılmış. Teröristleri yakalamamız an meselesi. Şimdi sizi savcımıza aktaracağım" diyerek telefonu arkadaşına verdi.

 

'GİZLİ SORUŞTURMA!'

 

Kendisini savcı olarak tanıtan diğer dolandırıcı ise Mehmet Kayar'a soruşturmanın gizli olduğunu ifade edip, "Şimdi size vereceğim banka hesap numaralarına tek tek para yatıracaksınız. Bu arada telefonunuzu da kapatmayın. Bu para devletin güvencesi altında. Teknik çalışma tamamlanıp, suçlular yakalanınca paranızı iade edilecek" dedi.

 

Mehmet Kayar, telefonla konuşmayı sürdürerek, telaşla evden çıktı. Yakınları da emekli işçinin dolandırılacağını düşünerek polisi arayıp ihbarda bulundu. İhbar üzerine anonsla ekipleri uyaran haber merkezi Mehmet Kayar'ın üzerindeki kıyafeti ve yaşını belirterek bulunmasını istedi. Mehmet Kayar'ı aramaya başlayan ekipler, şehir merkezindeki bütün bankaların otomatik para çekme makinelerini kontrol etti. Cep telefonunu açık tuttuğu için nereye gittiği bilinmeyen Kayar, şüpheliler tarafından merkez PTT'ye yönlendirildi. Burada da önlem alan polis, PTT önünde telefonla konuşup, kalemle not alan Kayar'ı fark edip dolandırılacağını söyleyince oyun bozuldu.

 

65 BİN LİRA YATIRACAKMIŞ

 

Bankadaki 65 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan kurtulan Mehmet Kayar, "Önce panikledim, PTT önüne kadar beni yönlendirdiler. Bu sırada hesap numaraları verdiler. Bankadan paramı çekip PTT'ye yatıracaktım ama o an dolandırılacağımı anladım. Tam bu sırada da polisler gelip uyardı. Çok şükür kurtulduk, yılların birikimini az daha kaptıracaktık" dedi.

 

Polis, kimliği belirsiz dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam