Son 7 yılda 8 muhtarı kalpten gitti

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, 2004 yılından bugüne kadar Gümüşhane il merkezindeki köy ve mahalle muhtarlarının 8’inin kalp krizi sonucu öldüğünü söyledi.Yaptığı açıklamada, merkez ilçedeki

Son 7 yılda 8 muhtarı kalpten gitti

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, 2004 yılından bugüne kadar Gümüşhane il merkezindeki köy ve mahalle muhtarlarının 8’inin kalp krizi sonucu öldüğünü söyledi.
Yaptığı açıklamada, merkez ilçedeki muhtarların sosyal güvenlik durumları hakkında bilgi veren Turan, SSK emeklisi 29, Bağkur emeklisi 17, emekli sandığı emeklisi 9 olmak toplam 55 muhtarın emekli statüsünde olduğunu, Bağkur 17, muhtar Bağkurlu 25 ve SSK’lı 15 olmak üzere toplam 57 muhtarın ise prim ödemeye devam ettiğini bildirdi.
2004 yılında yapılan seçimlerden bugüne kadar 8 muhtarın kalp krizinden yaşamını yitirdiğini dile getiren Turan, 3 ay önce kalp krizi geçiren bir muhtarın da evinde yaşam savaşı verdiğini söyledi. Muhtarların sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanması gerektiğini kaydeden Turan, “Gümüşhane’de yaşayan muhtarlarımıza kalkınmada öncelikler olduğu gibi öncelik verilmeli. Yağmurdere civarındaki köylerimize de ayrıca bir şerefiye farkı verilmelidir. Kurum ve kuruluşların işlerini rahatlatan muhtarlarımızın sıkıntılarını dile getirdiğimiz toplantılarımız zaman zaman oluyor. Ama problemleri kimse açıkçası dinlemek istemiyor. Kolay işi herkes yapar. Ama gelin görün ki köylerimiz hep boşalıyor” dedi.
Muhtarlar Derneği’ne il merkezindeki 112 muhtardan 110’unun üye olduğunu kaydeden Turan, muhtarların aylık 369 TL harcırah aldığını ve bunun da yetersiz olduğunu söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam