Sokak köpeğine kemoterapi uygulanacak

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Geyve ilçesinde oturan Mecbure ve Aynur Bayram isimli kız kardeşlerin sokakta buldukları üreme bölgesinde büyük tümör olan köpeği Arifiye'deki kliniğe getirdiklerini söyledi.Yapılan muayene ve tetki

Sokak köpeğine kemoterapi uygulanacak

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Geyve ilçesinde oturan Mecbure ve Aynur Bayram isimli kız kardeşlerin sokakta buldukları üreme bölgesinde büyük tümör olan köpeği Arifiye'deki kliniğe getirdiklerini söyledi.

Yapılan muayene ve tetkiklerden sonra köpeğe kanser teşhisi koyduklarını ifade eden Yıldız, "Tümör epeyce büyümüş. Hayvan çok acı çekiyordu ve hemen tedavi edilmeliydi. Rutin tedavinin yanında bu köpeğe 4 hafta boyunca haftada bir kez kemoterapi uygulayacağız. 4 hafta sonra sağlığına kavuşacak." dedi.

Tümörün çok hassas bölgede olması sebebiyle ameliyatla alamadıklarını, bu sebeple ilaç ve kemoterapi ile küçülterek kaybedeceklerini dile getiren Yıldız, "Ameliyat çok riskliydi. Kanamayı durduramama ihtimali vardı. Ayrıca idrar yolları bu bölgeden geçtiği için risk büyüyordu.

Bu sebeple ilaç tedavisini tercih ettik. Bir ayda sağlığına kavuşturulacak. Tıpkı insanlarda olduğu gibi dengesiz beslenme, çevre kirliliği hayvanları da etkiliyor ve kanser vakalarını artırıyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam