Siz misiniz şaka yapan!

İzmir Adnan Mendres Havalimanı’nda bir yakınını uğurlamak üzere gelen iki kişinin otopark görevlisi ile yaptıkları sohbet başlarına dert açtı.İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan bir yakınını uğurlayan Serdar Arslan ve Öztekin Tutar’ın havalimanı otoparkı

Siz misiniz şaka yapan!

İzmir Adnan Mendres Havalimanı’nda bir yakınını uğurlamak üzere gelen iki kişinin otopark görevlisi ile yaptıkları sohbet başlarına dert açtı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan bir yakınını uğurlayan Serdar Arslan ve Öztekin Tutar’ın havalimanı otoparkındaki gişe görevlisine bir özel havayolu şirketinin Berlin’e hareket eden uçağını kast ederek, "Bomba ihbarı yapsam polis buraya ne kadar zamanda gelir? Şu an kalkan uçakta bomba var, ihbar yap" şeklinde yaptıkları şaka, İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesince hapis cezasına çarptırılmalarına neden oldu.

Olayın dava aşamasına gelişi, otopark görevlisinin, Serdar Arslan ve Öztekin Tutar ile aralarında geçen konuşmayı ve bindikleri aracın plakasını amirlerine bildirmesiyle başladı.

Aynı zamanda ilgililer konuşmalarda adı geçen özel havayolu şirketinin Berlin’e hareket eden uçağıyla da temasa geçerek, uçağın Viyana’ya acil iniş yapması sağlandı ve uçakta yapılan aramada ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Olayla ilgili, İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesinde Serdar Arslan ve Öztekin Tutar hakkında, "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç uydurma" suçlarından TCK’nın 213/1 ve 271/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmaları amacıyla kamu davası açıldı.

Geçtiğimiz günlerde davayı sonuçlandıran mahkeme, sanıkları önce 2’şer yıl 1’er hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, bu cezayı sanıkların kişiliklerini dikkate alarak 6’da bir oranında indirim uygulayarak, 20’şer ay 25’er gün olarak hükmetti. Ayrıca hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına hükmeden mahkeme, sanıkların 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmalarına ve bu süre içinde kasten yeni bir suç işlemedikleri takdirde dosyanın yeniden ele alınmasına ve yargılama giderlerinin sanıklardan alınmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam