Şırnak'a kırmızı kar yağdı!

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İstanbul'da dünden beri devam eden yağış, gece saatlerinden itibaren yerini karla karışık yağmura bıraktı. Karla karışık yağmur özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olur

Şırnak'a kırmızı kar yağdı!

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

İstanbul'da dünden beri devam eden yağış, gece saatlerinden itibaren yerini karla karışık yağmura bıraktı. Karla karışık yağmur özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olurken, saat 03.00 sıralarında Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Üsküdar Çamlıca Tepesi, Beykoz Kavacık ve Çavuşbaşı'nda kar yağışı yollarda ve araçların üzerinde tuttu.

Anadolu Yakası Hadımköy'de de yoğun kar yağışı görüldü.

İstanbul'da perşembe ve cuma günü kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte aralıklarla devam etmesi, cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtiliyor.

KIRMIZI KAR YAĞDI

Şırnak’ta Suriye üzerinden gelen toz bulutlarıyla birlikte kar yağışı oldu. İl merkezinde yer yer 3 santimi bulan kar kenti beyaz yerine toz nedeniyle kahverengine bürüdü. Gün ortasında karanlığın hâkim olduğu kentte, toz bulutuyla gelen kar eski bir inanışı da gündeme getirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Şubat ve Nisan ayında yağacak kırmızı karın bereket getireceği, söz konusu aylarda kırmızı kar yağışı sırasında doğacak insanların da önemli kişiler olacağına inanılır. Bu çerçevede Şırnak’ta bugün toz bulutuyla gelen karın kırmızı olduğuna inananlar, bu yılın bereketli geçeceğinin habercisi olduğunu savundu. Bazı vatandaşlar da Suriye üzerinden esen kuzey rüzgârlarının getirdiği toz bulutlarından kaynaklandığını söyledi.

Şırnak ve çevresinde etkili olan kar nedeniyle merkez, Uludere ve Beytüşebap ilçelerinde 40 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

BOLU'DA SİS

Bu arada, Bolu Dağı D-100 karayolunda sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşımda yer yer olumsuzluklar yaşanıyor.

Özellikle karayolunun yüksek kesimlerinde bulunan Karanlıkdere, Bakacak, Sarıçökek ve Seymenler mevkilerinde etkisini gösteren sis görüş mesafesini yer yer 30 metreye kadar düşürüyor.

Gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışına karşı karayolları ekipler çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri de sis nedeniyle sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konularında uyarıyor.

SOĞUK HAVA SUÇ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Öte yandan, Sırbistan İçişleri Bakanı Ivica Daciç, Avrupa'nın büyük bölümünü etkisi altına alan aşırı soğuklar nedeniyle ülkedeki suç oranlarının yaklaşık yüzde 40 oranında gerilediğini açıkladı.

Daciç ayrıca, Sırbistan'da ilk kez tek bir araba hırsızlığının olmadığı bir gün geçirildiğini kaydetti.

Sırbistan'da dondurucu soğuklar nedeniyle en az 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam