Sıkıysa hız yapında görelim

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Projesi kapsamında ildeki 46 noktaya, 47’si hareketli, 10 tanesi sabit kamera, 2 noktaya 8 Plaka Tanıma Sistemi ve Hız İhlal Tespit Sistemi olmak üzere toplam 65 adet kamer

Sıkıysa hız yapında görelim

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Projesi kapsamında ildeki 46 noktaya, 47’si hareketli, 10 tanesi sabit kamera, 2 noktaya 8 Plaka Tanıma Sistemi ve Hız İhlal Tespit Sistemi olmak üzere toplam 65 adet kamera kurulduğunu söyledi.

Sistem sayesinde 24 saat radarla hız kontrolünün yapılacağını kaydeden Ceren, "İlimiz Adana ve Gaziantep istikametinden şehir merkezine giriş ve çıkışlarında kurulan 8 kameradan oluşan Plaka Tanıma Sistemi’ne entegre olarak çalışan Loop Detektörlü Anlık Hız Tespit Sistemi, asfalta döşenen endüktif looplar sayesinde 24 saat aralıksız çalışacak. Sistem araçların cinsine göre hızlarını hatasız olarak tespit edebilmektedir" dedi.

Sistemin çalışma şekli hakkında da bilgi veren Müdür Ceren şöyle dedi:

"Asfalt altına yerleştirilen manyetik piezo ile araç üzerinden geçerken algılayıcıların ürettiği darbe sinyalleri mikrodenetleyici tabanlı elektronik birime iletilir. Elektronik birim, üzerinden araç geçerken hızı ölçer ve bu hız bilgisini Endüstriyel PC’ye gönderir. Endüstriyel PC üzerindeki denetim yazılımı, veri girişinden aldığı değerlerle aracın hızını ve uzunluğunu gösterir. Sistem denetim yazılımı, araçları hesaplanan uzunluklarına göre, uzun araç, otobüs, kamyon, minibüs, otomobil ve motosiklet şeklinde 6 kategoride sınıflandırır ve araç hızları ile birlikte kaydeder. Aracın plakası, görüntü işleme programı sayesinde belirlenerek, hız, uzunluk ve zaman bilgileri ile birlikte listelenmektedir. Hız sistemi tamamen otomatik olup herhangi bir insan gücüne ihtiyaç duymamaktadır."

Ceren, hız ihlali yaptığı tespit edilen araçların hızını belgeleyen fotoğraf çıktıları sistemden otomatik olarak alınarak 2 bin 918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerine göre plakalarına cezai işlemlerin uygulanmasına başlanıldığı ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam