Sigarayı 30 yaşından önce bırakın

İngiliz bilim adamlarından sigara içenlere yeni bir uyarı geldi. Buna göre sigarayı 30 yaşına gelmeden bırakanların erken ölme riskileri azalıyor. 40 yaşından sonra sigara içmeyi sürdürenlerin ömürleriyse 10 yıl kısalıyor.İngiltere'de Oxford Üniversitesi'

Sigarayı 30 yaşından önce bırakın

İngiliz bilim adamlarından sigara içenlere yeni bir uyarı geldi. Buna göre sigarayı 30 yaşına gelmeden bırakanların erken ölme riskileri azalıyor. 40 yaşından sonra sigara içmeyi sürdürenlerin ömürleriyse 10 yıl kısalıyor.

İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde 1 milyon fazla kadın üzerinde yapılan araştırmada, 40 yaşına gelmeden sigarayı bırakan kadınların sigaradan ölme risklerinin yüzde 90 azaldığı belirlendi.

 35 yaşına gelmeden bırakanlar içinse bu oran yüzde 97'ye çıkıyor.

Orta yaşlarında sigara içmeyi sürdüren kadınlarsa sigara kullanmayalara göre 10 yıl daha erken ölüyor.

30 yaşından önce sigarayı bırakanlar, hiç içmeyenlere göre 1 ay daha erken ölürken; 40 yaşına gelmeden önce bırakanlar ortalama 1 yıl daha az yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam