Şiddette lider çıktı!

 Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) ile Çocuk Hakları Programı'nın verilerine göre Gaziantep'in çocukların en çok şiddet gördüğü illerin başında geldiği tespit edildi.  Hazırlanan "Çocuğa karşı şiddeti izleme haritası"na göre, çocuğa karşı şiddetin en çok y

Şiddette lider çıktı!

 

Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) ile Çocuk Hakları Programı'nın verilerine göre Gaziantep'in çocukların en çok şiddet gördüğü illerin başında geldiği tespit edildi. 

 

Hazırlanan "Çocuğa karşı şiddeti izleme haritası"na göre, çocuğa karşı şiddetin en çok yaşandığı ilin 217 olayla Gaziantep olduğu öğrenildi. Gaziantep’i 194 olayla İstanbul takip ederken, sırasıyla 168 olayla Antalya ve 132 vakayla Diyarbakır takip ediyor. Çocuğa şiddet olaylarında birinci sırada yer alan Gaziantep’te her cadde ve sokakta çalışan çocukları görmek mümkün. Ailelerine katkı sağlamak için çalışmak zorunda kalan çocuklar para kazanmak için her türlü işi yapmaya çalışıyor. Ayakkabı boyacılığından seyyar satıcılığa, el altı işlerin yanı sıra ağır işlerde de çocuklar çalıştırılıyor.

Mikrofon uzatılan bir çocuk ise babasından şiddet gördüğünü itiraf ederek, "Ailevi sorunlarımız oluyor. Babam çalışmıyor ve kahveye gidiyor. Alkol alıp eve gelmiyor. Bizde bu işte çalışıyoruz. Ara sıra para getirmediğimiz için babam beni dövüyor" dedi.

Diğer çalışan çocuklar da para kazanmak zorunda olduklarını ve okul harçlığı toplayabilmek için bu işi yaptıklarını söyledi.

Öte yandan Gaziantep’in birinci sırada olduğu haritada cinsel istismar, ihmal ve istismar, ölüm, kayıp, kaza, sakatlanma, erken ve zorla evlilik gibi kategoriler de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam