Sıcaklıklar artacak mı?

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ordu, Tok

Sıcaklıklar artacak mı?

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ordu, Tokat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

 

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

 

Yağışların Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, Su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

 

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

-ÇIĞ ve KAR ERİMESİ UYARISI-

 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ve Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

 

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

 

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğusu zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden sonra Sivas ve Kayseri çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Erzurum, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine ve artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Mardin, Batman, Siirt, Gaziantep, Kilis ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam