SGK'dan sahte boşanma takibi

Ölen anne ve babalarının emekli maaşını almak için resmî olarak boşanan, ancak aynı evde yaşamaya devam ederek,manevi yönden boşanmayan ve tesbit edilen çiftlerin maaşları, Sosyal güvenlik Kurumu tarafından iptal edilirken, aldıkları paralar da faiziyle b

SGK'dan sahte boşanma takibi

Ölen anne ve babalarının emekli maaşını almak için resmî olarak boşanan, ancak aynı evde yaşamaya devam ederek,manevi yönden boşanmayan ve tesbit edilen çiftlerin maaşları, Sosyal güvenlik Kurumu tarafından iptal edilirken, aldıkları paralar da faiziyle birlikte geri istendi .


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), usulsüzlüklerin peşini bırakmıyor. Kayıt dışı istihdamla aralıksız mücadele eden ve çocuk işçilere yönelik yapılan denetimleri tamamlayan bazı İl Müdürlükleri, ölen anne ve babalarının emekli maaşını alabilmek için anlaşmalı , yani hülleli boşanan çiftlere de suçüstü yaptı. SGK'daki kayıtları inceleyen ve Alo 170'e gelen ihbarları değerlendiren kontrol memurları, toplam 601 çiftin durumlarını yerinde araştırdı.


Kontrol memurlarının anlaşmalı boşanan çiftlere yönelik yaptığı denetimlerde, 77 çiftin ölen anne ve babalarının maaşını alabilmek için anlaşmalı olarak boşandığı ancak aynı evde yaşamaya devam ettikleri tespit edildi. Haksız yere maaş alarak devleti zarara uğratan çiftlerin maaşları iptal edilirken, SGK'nın çiftlere ödediği paranın yasal faiziyle birlikte geri alınacağı belirtildi.


SGK il müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda anlaşmalı boşanan çiftlere yönelik yapılan denetimlerde, haksız maaş alan çiftler hakkında yasal işlemler yapıldığını belirterek, “Yasal olarak hak etmediği halde bu şekilde haksız gelir elde eden vatandaşlarımız, hem devletimizi zarara uğratmakta hem de tüyü bitmemiş yetim hakkı yemektedir. Bu suistimallere göz yummayacağız” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler