Seyahat acentelerine Şok!

Bazı seyahat acentelerinin erken rezervasyon kampanyasını 1 ay öne çekmesi kriz yarattı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından resmi olarak açılışı yapılmadan erken rezervasyon kampanyası

Seyahat acentelerine Şok!

Bazı seyahat acentelerinin erken rezervasyon kampanyasını 1 ay öne çekmesi kriz yarattı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından resmi olarak açılışı yapılmadan erken rezervasyon kampanyası başlatan acenteler hakkında soruşturma açılacağını ifade etti. Resmi açılış yapılmadan böyle bir duruma imkân verdiği için TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’dan da açıklama istendi. Ulusoy, “Erken rezervasyon kampanyası bu şekilde başlamaz. Sistematik olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılması gerekiyor. Biz bunu ocak ayının 3’ncü haftası olarak belirlemiştik. Ancak acenteler kafalarına göre sezonu açmış. Değerlendirme yapıyoruz. Bizden habersiz başlayanlara yaptırım uygulayacağız” dedi.

‘BİZE TARİH VERİLMEDİ’

Turizm şirketleri ise erken rezervasyon kampanyasının açılışına dair kendilerine herhangi resmi bir açıklama yapılmadığını, yoğun talebi görüp sezonu açtıklarını kaydetti. Seyahat acentesi sahiplerinden alınan bilgilere göre TÜRSAB şirketlere telefonla “Erken rezervasyona ne zaman başlayacaksınız?” diye sordu. Bazı şirketler kampanyayı ocak ayının ilk haftasında başlatacaklarını söyledi. Bunun üzerine rekabette geri kalmak istemeyen şirketler hemen erken rezervasyon kampanyası ile ilgili ilan vermeye başladı. Acente sahipleri, “Hata yaptıysak bedelini öderiz. Rakiplerimizin kampanyaya önce başlaması bizi sıkıntıya sokardı. Resmi bir kampanya tarihi de açıklanmayınca biz de sezonu açtık” diye konuştu.

GEÇEN YILKİ KAMPANYAYI BAKANLIK BAŞLATMIŞTI

İç turizmin canlandırılması ve Türkiye’de tatil alışkanlığının yerleşmesi amacıyla 2 yıl önce başlatılan erken rezervasyon kampanyasının birincisi 29 Nisan 2009 tarihinde yapılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra seyahat acenteleri olarak TÜRSAB ve oteller birliği olarak TÜROFED’le birlikte ulaşım alanında da Türk Hava Yolları’nın desteklediği kampanya, geçen yıl 2 ay geriye alınarak şubat ayı başında başlatılmıştı. Geçen yılki kampanyada ‘Tatil Herkesin Hakkı’ slogan, tanıtım yüzü olarak da Tülay Şahin belirlenmiş, bir kampanya aktivitesi olarak ise ulusal çapta tanıtım yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam