Sevinçle Gelip Hüzünle Dönüyorlar

Tatillerini geçirmek amacıyla Türkiye'ye gelen gurbetçilerin geri dönüşleri başladı. Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışan gurbetçiler, sevinçle geldikleri baba ocağından geri dönüşlerinde hüzün yaşıyor. Hollanda'da yaşayan ve ailesiyle birlikte tatilini

Sevinçle Gelip Hüzünle Dönüyorlar

Tatillerini geçirmek amacıyla Türkiye'ye gelen gurbetçilerin geri dönüşleri başladı. Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışan gurbetçiler, sevinçle geldikleri baba ocağından geri dönüşlerinde hüzün yaşıyor.

Hollanda'da yaşayan ve ailesiyle birlikte tatilini Trabzon'da geçirdikten sonra yaşadığı ülkeye geri dönmek için Kapıkule sınır kapısına gelen gurbetçi Ethem Emre, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, vatandan ayrılışın her zaman sancılı olduğunu söyledi.

"Vatan özlemi hiç kolay değil" diyen Emre, "Gurbete çıkıyorsunuz, uzun yıllar yurt dışında olsanız bile ülkenizi terk etmek, toprağınızı terk etmek hiç kolay bir şey değil. Memleketimize gelirken büyük bir sevinçle geliyoruz. Giderken ise ayrılmak çok zor geliyor. Türkiye'de de bize Almancı diyorlar ama biz Almancı değiliz, Türk'üz. Almanya'da çalışsak da, orada yaşasak da ana vatanımızdan ayrı kalamayız" diye konuştu.

Kapıkule'den çıkış yaparken yoğunluk nedeniyle uzun süre araç kuyruğunda beklediğini ifade eden Emre, "Sabahın erken saatlerinde sınır kapısına geldim. Aşırı bir yoğunluk var. Hava da çok sıcak, ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Belçika'ya giden bir başka gurbetçi Sabri Sağlam ise Kapıkule sınır kapısında acı ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirtti.

Sabah erken saatlerden bu yana Kapıkule'de araç kuyruğunda beklediğini ifade eden Sağlam, "Tatili İzmir'de geçirdim. Baba ocağında özlem giderdik. Artık dönüş başladı. Ülkemde her şey çok güzeldi. Bir de dönüş yolunda bu sıkıntıları çekmezsek daha güzel olacak. Bu sıcakta 5 saatten bu yana işlemlerimi yaptırmak için sırada bekliyorum"dedi.

-BUGÜN 6 BİN ARACIN ÇIKIŞ YAPMASI BEKLENİYOR-

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç ise gurbetçi vatandaşları mağdur etmemek için 8 araç peronunun aralıksız şekilde çalıştığını belirtti.

Bugünün araç çıkışı açısından en yoğun gün olduğunu ifade eden Kılıç, "Biz girişte saatte 350 aracın işlemlerini yapıyoruz. Bulgaristan ise 200 aracın işlemini zor tamamlıyor. Durum böyle olunca işlemlerini tamamlayan gurbetçi vatandaşlar bizim tarafta kuyruk oluşturuyor. Dün bir günde 4 bin 500 araç çıkış yapmıştı. Bu rakamın bugün 6 bin civarında olmasını bekliyoruz. " diye konuştu.

 

.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler