Sevimli serbest ama tutuklu

 Öğrenci değişim programıyla Fransa’dan gelen ve Eskişehir’de DHKP-C üyesi iddiasıyla tutuklanan 21 yaşındaki Sevil Sevimli , 86 gün sonra tahliye edildi ancak özgürlük sevinci kısa sürdü. Mahkeme, okulu ve ailesi Fransa’da olan Sevimli’ye yurt dışına çık

Sevimli serbest ama tutuklu

 

Öğrenci değişim programıyla Fransa’dan gelen ve Eskişehir’de DHKP-C üyesi iddiasıyla tutuklanan 21 yaşındaki Sevil Sevimli , 86 gün sonra tahliye edildi ancak özgürlük sevinci kısa sürdü. Mahkeme, okulu ve ailesi Fransa’da olan Sevimli’ye yurt dışına çıkış yasağı koydu. Sevimli’nin avukatı Sami Kahraman, genç kızın çifte vatandaş olduğunu hatırlattı. Fransa’da yaşayan baba Erdoğan Sevimli ise, “Kızımı yine göremeyeceğim. Hapishane günleri devam edecek anlaşılan” dedi.

 

ANNE SEVİMLİ'YE SÜRPRİZ YAPILDI

Eskişehir’de düzenlenen DHKP-C operasyonunda tutuklanan ve 10 Mayıs'ta Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne konulan Sevimli, 3. Yargı Paketi yasası kapsamında önceki gün tahliye edildi. 21 yaşındaki Sevimli cezaevinden çıkar çıkmaz, gözaltına alındığından beri kendisini yalnız bırakmamak için Eskişehir’de ev tutan annesinin yanına gitti. Tahliyeyi ancak kızını karşısında görünce öğrenen anne Sevim Sevimli, “Çok mutluyum. Tek isteğim kızımı da alıp ailemizin yanına, Fransa’ya dönmek” diye konuştu. Anne Sevimli’nin bu sevinci tahliye kararının detaylarını öğrenmesiyle tam bir şoka dönüştü. Mahkeme, genç kızı denetimli serbestlik yasası kapsamında tahliye etmiş ve yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

 

ÇİFTE VATANDAŞLIĞI VAR

Ailenin avukatı Sami Kahraman Taraf ’a kararı değerlendirdi: “Sevil çifte vatandaş. Türk ve Fransız vatandaşı. Eğer Türk vatandaşlığından çıkmış olsaydı, sadece Fransız vatandaşı olsaydı böyle bir karar verilemeyecekti. Şimdi okulu, ailesi, sosyal çevresi Fransa’da olan müvekkilime yurtdışına çıkış yasağı konuldu. İlk mahkemesi Bursa Bölge Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve 26 eylülde görülecek. Bu duruşmada, yurt dışı kararına itiraz edeceğiz. Bu tarihe kadar, yurt dışına çıkamayacak; yani evine dönemeyecek. Her hafta bir polis karakoluna gidip imza verecek. Sınavlarını bile cezaevinde başarıyla verdi. Artık burada yapacağı bir şey yok. İki küçük kardeşi, babası Fransa’da. Tam bir dram yarattı bu karar.”

 

KIZIMIN KOKUSUNU ÖZLEDİM

Yurtdışına çıkış yasağının şokunu yaşayan bir isim de baba Erdoğan Sevimli. Askerlik sorunundan dolayı Türkiye’ye gelemediğini belirten baba Sevimli de Taraf ’a şunları söyledi: “Tahliye kararını duyunca hemen kızımı aradım, konuştuk. ‘Baba cezaevinden çıktım ama Türkiye’ye hapsettiler. Zaten niye tutuklandığımı bile anlamamıştım. Kötü hiç bir şey yapmadım. Bu kararla da özgürlük sevinci yaşatmadılar’ dedi. Kızıma sarılmayı o kadar özledim ki. Üç aydır gözüme uyku girmiyor. Ailece hepimizin psikolojisi bozuldu iyice. Annesi Eskişehir’de ev tuttu. Bir kira da orada ödüyorum. Ekonomik gücümüz o kadar fazla değil ki bunların üstesinden geleyim. Fransız Parlamentosu’ndan milletvekilleri ‘geçmiş olsun’ diye aradı. Şu an Fransız basını görüş alabilmek için bekliyor. Bizim tek isteğimiz, yeniden bir araya gelmek. Kızımı, hapisten çıkarıp Türkiye’ye hapsetmenin ne anlamı var.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler