Sevgilisini 'itti' diye...

Maltepe’de Şehri Filiz, birlikte yaşadığı iddia edilen Tarık E. tarafından cadde ortasında öldürüldü.Tarık E. “Beni ittiği için bıçakladım” derken, Filiz’in ailesi “Şehri karakola şikâyet etmişti. Polisler ikinci gün bıraktı” diye isyan etti Şiddet gören,

Sevgilisini 'itti' diye...

Maltepe’de Şehri Filiz, birlikte yaşadığı iddia edilen Tarık E. tarafından cadde ortasında öldürüldü.Tarık E. “Beni ittiği için bıçakladım” derken, Filiz’in ailesi “Şehri karakola şikâyet etmişti. Polisler ikinci gün bıraktı” diye isyan etti

 

Şiddet gören, cinayete kurban giden kadınlara dün bir yenisi eklendi İstanbul Maltepe’de... İki çocuk annesi, 31 yaşındaki Şehri Filiz, ‘birlikte yaşadığı’ iddia edilen 26 yaşındaki Tarık E. tarafından cadde ortasında, ekmek bıçağıyla öldürüldü.

Maltepe Fındıklı Mahallesi, Başıbüyük yolu Caddesi üzerinde gece 01.00 sularında yerde kanlar içinde bir kadın gören vatandaşlar polise haber verdi. Adının Şehri Filiz (31) olduğu öğrenilen kadın ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak boynuna ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Filiz tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

 

2 saat sonra yakalandı

 

Olay yerinde yaptığı araştırmada cinayet aleti ekmek bıçağını bulan polis, önce Şehri Filiz’in kocası Erol Filiz’in ifadesine başvurdu. Erol Filiz, eşi Şehri Filiz’in 3 yıldır kendisinden ayrı yaşadığını söyleyince polis soruşturmayı derinleştirdi. Şehri Filiz’in Tarık E. ile birlikte yaşadığı duyumunu alan polis, Tarık E.’yi olaydan yaklaşık 2 saat sonra, Maltepe’de kaldığı evinde gözaltına aldı. Maltepe Asayiş Şube Büro Amirliği’nde sorgusu süren Tarık E.’nin ilk ifadesinde ‘tartıştıklarını ve kendisini ittiği için Şehri Filiz’i bıçakladığını’ söylediği ileri sürüldü.

 

Şehri Filiz’in cenazesi savcının incelenmesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hastanede bekleyen Filiz’in yakınları ve arkadaşları ise isyan ediyordu.  Şehri Filiz’in eniştesi Hasan Coşkun, Şehri Filiz’in şikâyetlerinin yetkililerce dikkate alınmadığını ileri sürerek şöyle konuştu:

“Şehri’nin şikâyetleri dikkate alınmadığı için bu olay oldu. 3-4 aydan bu yana Şehri, Tarık tarafından tehdit ve darp ediliyordu. Emniyet güçleri sağ olsun birinci gün içeri aldılar ikinci gün serbest bıraktılar. Şehri kocasından ayrı yaşadığı için Tarık, Şehri’nin evine giderek önceleri taciz etmiş daha sonraları da tehdit ediyormuş.

O şahıs Şehri’nin başına musallat oldu. Polisin bu olayda kesinlikle ihmali vardır. Küçükyalı Karakolu’na daha önce başvurmuştu. Bir gece polis ekipleri Tarık’ı aldılar götürdüler. Ama ertesi günü tekrar kapıya gelerek Şehri’yi tehdit etti.”

Coşkun, Şehri Filiz’in iddia edildiği gibi Tarık E. ile birlikte yaşamadığını, Filiz’in henüz ayrı yaşadığı eşi ile resmi olarak boşanmadığını söyledi.

Şehri Filiz’in öldürülmesinin ardından gözaltına alınan Taner E. emniyetteki işlemlerinni ardından Kardal?Adliyesi’ne sevk edildi.?E. çıkarıldığı Nöbetçi 2. Sulh?Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler