Sevdiği kızı rehin alınca...

 Sevdiği kızı rehin alınca Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde sevdiği kızı rehin alan bir kişi, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Karaağaç Beldesinde Mehmet Aydın, kız arkadaşı 19 yaşındaki Esma A.'yı aşkına k

Sevdiği kızı rehin alınca...

 

Sevdiği kızı rehin alınca Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde sevdiği kızı rehin alan bir kişi, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

 

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Karaağaç Beldesinde Mehmet Aydın, kız arkadaşı 19 yaşındaki Esma A.'yı aşkına karşılık vermediği için tabancayla rehin aldı. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk'ün uzun süren ikna çabalarının sonunda, teslim olan Aydın'ı halk linç etmek istedi.

 

Olay, dün akşam saat 16.30 sıralarında başladı. Marmara Ereğlisi’nde oturduğu öğrenilen Mehmet K., Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada staj yaptığı öğrenilen Esma A.’yi servis minibüsünden indiği sırada yakaladı.

 

Genç kızı, konuşmak bahanesiyle park alanına götüren Mehmet K., olumsuz yanıt alınca belinden çıkardığı tabancayı kızın başına dayadı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi geldi. Bu sırada toplanan halk da, genci linç etmekle tehdit etti.

 

3 SAAT REHİN TUTTU

 

 

Sevdiği kızı tam 3.5 saat rehin tutan Mehmet K., bütün çabalara rağmen olumsuz yanıt vermeyi sürdürdü. Yaklaşan olması halinde, tabanca doğrulttuğu genç kızı öldürmekle tehdit eden Mehmet K., bir ara nikah memuru ve savcının gelmesini istedi. Rehin aldığı genç kız tarafından ikna edilen Mehmet K., iftara 15 dakika kala teslim olmayı kabul etti. Esma A.’nın elini tutarak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz’a teslim eden Mehmet K., bu sırada çevresini saran yüzlerce kişinin saldırısına uğradı.

 

ÖFKELİ KALABALIK ŞAHSI HASTANELİK ETTİ!

 

Jandarma ve polisin bütün müdahalelerine rağmen, Mehmet K.’yi yakalayan öfkeli kalabalık, şahsı tekme ve tokatlarla hastanelik etti. Kalabalığın elinde adeta ölüp ölüp dirilen Mehmet K., polis ve jandarma ekipleri tarafından son anda kurtarılarak polis arabasına bindirildi. Polis ve jandarmanın, namluya mermi verip, havaya ateş açmasına aldırmayan öfkeli kalabalık, bukez Mehmet K.’nin içinde bulunduğu polis aracına saldırmaya başladı.

 

ANNE BAYILDI

 

Bu arada şahsı kalabalığın elinden almak için mücadele veren Jandarma Başçavuş İsmail Güngör, 3 rütbesiz asker ve 2 polis de yaralandı. Yaralanan Başçavuş İsmail Güngör, asker ve polisler Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, feci şekilde dövülen Mehmet K., ise güvenlik nedeniyle ismi gizli tutulan bir hastanede tedavi altına alındı.

 

Karaağaç’ı savaş alanına çeviren rehine girişimi sırasında Esma A.’nın annesi, kızının başına silah doğrultulması üzerine baygınlık geçirirken, olay yerine gelen Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de, Mehmet K.’yi bu eyleminden vazgeçirmeye çalıştı. Bu arada, genç kızın 3 ay önce güvenlik güçlerine başvurarak, şahıstan şikayetçi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler