Şemdinli'de 5 şehit 5 acı hikaye

Dün Hakkari'nin Şemdinli kırsalında PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan beş askerin hikayesi yürek burkuyor. Kimi nişanlı, kimi evli, kiminin küçücük çocuğu yetim kaldı.. Acı haberi alan şehit aileleri fenalık geçirdi.Saldırıda şehit olan

Şemdinli'de 5 şehit 5 acı hikaye

Dün Hakkari'nin Şemdinli kırsalında PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan beş askerin hikayesi yürek burkuyor. Kimi nişanlı, kimi evli, kiminin küçücük çocuğu yetim kaldı.. Acı haberi alan şehit aileleri fenalık geçirdi.

Saldırıda şehit olan 5 askerin isimleri şöyle: Üsteğmen Gökhan Korkut, Jandarma Üstçavuş Mehmet Bostancı, Jandarma Üstçavuş Bekir Çavuş, Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün, Uzman Çavuş Bilal Akgün.

ATABERK YETİM KALDI

5.20121119121420.jpg

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Üstçavuş Bekir Çavuş’un acı haberi, hasta olan anne-babasına verilmeden önce sağlık durumları ile ilgili önlemler alındı. Osmaniye’nin Kadirli nüfusuna kayıtlı olan ve Adana’da oturan baba Ali ile annesi Hürü’nün bir süredir rahatsız olduğu belirtildi. Şehit Çavuş’un eşi Eşeme ve oğlu Ataberk’in de Hakkâri’deki evlerinde olduğu bildirilirken, şehidin ailesine acı haberin verilmesinden önce yakın akrabaları bilgilendirildi.

HENÜZ BİR AYLIK EVLİYDİ

4.20121119121355.jpg

Çatışmada şehit olan 5 askerden 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün memleketi Konya’ya ateş düştü. Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün şehit olduğunu haberi, Karatay ilçesindeki ailesine Konya Garnizon Komutanlığı yetkililerince verildi. Acı haberi alan aile fertleri gözyaşına boğuldu. Şehit Gün’ün, 1 ay önce evlendiği ve eşi Fadime Gün’ün Ankara’da yaşadığı öğrenildi. Şehit Gün’ün baba evine ise Türk bayrakları asıldı.

NİŞANLIYDI, HAKKARİ'YE GÖNÜLLÜ GİTMİŞTİ

3.20121119121332.jpg

Şehit düşen Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un Antalya’daki baba evine ateş düştü. Aileye acı haberi, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz verdi. Oğullarının şehit olduğu haberiyle baba Veli ve anne Leyla Korkut fenalaştı. Evin önünde hazır bulunan sağlık ekipleri, Korkut çiftine müdahale etti. Haberin duyulmasıyla şehidin yakınları ve arkadaşları, evin önünde toplandı. Şehidin baba evine 3 Türk bayrağı asıldı. Bu yaz nişanlanan 27 yaşındaki Üsteğmen Gökhan Korkut’un, Kayseri’de görevliyken aldığı komando eğitiminin ardından gönüllü olarak 3 ay önce Jandarma Özel Harekât Birliği’nde görevlendirildiği ve Hakkâri’ye gönderildiği kaydedildi. Üsteğmen Korkut’un, Hakkâri’de 2 yıl görev yaptıktan sonra Antalya’da nişanlısıyla evlenmeyi planladığı belirtildi.

AİLESİ FENALIK GEÇİRDİ

2.20121119121317.jpg

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler, beraberinde sağlık ekipleriyle birlikte Uzman Çavuş Bilal Akgün’ün merkeze bağlı Dereli Köyü’ndeki babası Mustafa Akgün ve annesi Dilber Akgün’e acı haberi verdiler. Oğullarının şehit olduğu haberi üzerine evden ağıtlar yükselirken, fenalık geçiren aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Mustafa Akgün, “Şehit haberini akşam aldık. Önce vatanımız sonra Türk milleti sağ olsun. Hakkari Yüksekova’daki birliğine döneli üçüncü gündü ve akşam üzeri şehit haberi geldi. Allah’ın rahmeti bol olsun” dedi.

3 YAŞINDAKİ OĞLU YETİM KALDI

1.20121119121259.jpg

Şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı (30), 1.5 yıl önce görev yerine giderken eşi İhsaniye ve 3 yaşındaki oğlu Çağan’ı, eşinin memleketi Yozgat’a bıraktı. Baba evinde kalan İhsaniye Bostancı, eşinin şehit olduğu haberini baba evinde Yarbay Mikail Tek ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz’dan aldı. Şehidin kayınpederi Naim Alanyalı, televizyonda şehit haberlerini izledikleri sırada askerlerin geldiğini söyleyerek, “20 gün öncesine kadar buradaydı. 15 günlük izne gelmişti. 3 yaşındaki oğlu Çağan yetim kaldı” dedi. Şehidin Çorum Bayat’taki baba evinde de yas var. Fenalık geçiren şehidin annesi Hacer ve babası Sadık Bostancı’ya sağlık ekipleri müdahale etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam