Şehit oğlunun acısına 1 ay dayanabildi!

 HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit düşen Yozgatlı, bordo bereli Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın kolon kanseri hastası annesi, oğlunun acısına 1 ay dayanabildi. Şükran Yalçın, şehit oğlunun yanında toprağı veri

Şehit oğlunun acısına 1 ay dayanabildi!

 

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit düşen Yozgatlı, bordo bereli Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın kolon kanseri hastası annesi, oğlunun acısına 1 ay dayanabildi.
 
Şükran Yalçın, şehit oğlunun yanında toprağı verildi.
 
Yüksekova'da 8 Kasım tarihinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın kanser hastası annesi, 57 yaşındaki Şükran Yalçın, tedavi gördüğü Kayseri Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamadı. Şehit oğlunun acısıyla birlikte kanser hastalığına daha fazla dayanacak gücü kalmayan şehit annesi Şükran Yalçın, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde, şehit oğlunun yanına defnedildi.
 
1 AY ÖNCE OĞLUNUN YERİNE ÖLMEK İSTEMİŞTİ
 
Boğazlıyan İlçesi'nde oğlunun şehit olduğunu duyunca durumu ağırlaşan şehit annesi Şükran Yalçın, şehit töreninde oğlunun ardından ağıtlar yaktı. Anne Yalçın bu sırada, "Ben kanser hastasıyım, oğlum ölmesiydi de ben ölseydim" diyerek gözyaşı dökmüştü. Şehit oğlunun özlemine 1 ay dayanabilen kolon kanseri anne Yalçın da 1 ay sonra 8 Aralık Cumartesi günü oğlunun yanına gömüldü.
 
Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyon sırasında, şehit düşen Bordo Bereli Uzman Çavuş Seyit Yalçın, 4 yıl önce Aksaray Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenimine devam ederken, annesinin kanser hastası olduğunu öğrendi. Hastalıkla mücadele eden annesini daha iyi koşullarda yaşatmak için öğrenimini yarıda bırakıp, uzman çavuş olmaya karar verdi. Eğitimin ardından Özel Kuvvetler Taburu'nda görev yapan şehit Yalçın'ın çocukluk arkadaşı olan Serhat Ören, şöyle dedi:
 
"Seyit'in tek düşüncesi annesiydi. Annesini rahat ettirebilmek, hastalıktan kurtarabilmek için elinden gelen her şeyi yapardı. Annesine ev almıştı, onun taksitlerini ödüyordu. İzine geldiğinde birlikte vakit geçirirdik, ama onun hep aklında annesi vardı, başka bir şey düşünemezdi." 
 
"O BİR KAHRAMANDI"
 
Serhat Ören, çocukluk arkadaşı olan Yalçın'ın şehit olmadan kısa süre önce nişanlandığını hatırlatırken, şunları anlattı:
 
"Şehidimiz; hem annesi, hem de vatanı için yaptıklarıyla bir kahraman olarak son yolculuğuna uğurlandı. Annesi oğlunun acısına dayanamadı. Şehit olmadan kısa süre önce nişanlanan arkadaşım, teröristlerle girdiği çatışmada, 2 haini öldürdükten sonra yaraladığı bir hain tarafından şehit edilmişti. Böyle bir kahraman asker yetiştiren annesine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Vatan sağ olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler