Şehit dedesinin mezarını arıyor

 Erzurum'da yaşayan Gökhan Doğan, 48 yıl önce Milas ilçesinde askerlik görevi sırasında şehit olan dedesinin mezarını bulma umuduyla bu ilçeye geldi. 1964 yılında Milas'a bağlı Dere köyünde, tütün kaçakçılarına yönelik operasyondan dönen jandarma ekipleri

Şehit dedesinin mezarını arıyor

 

Erzurum'da yaşayan Gökhan Doğan, 48 yıl önce Milas ilçesinde askerlik görevi sırasında şehit olan dedesinin mezarını bulma umuduyla bu ilçeye geldi.
 
1964 yılında Milas'a bağlı Dere köyünde, tütün kaçakçılarına yönelik operasyondan dönen jandarma ekiplerinin bulunduğu araçta yer alan 1943 doğumlu Jandarma Er Kasım Doğan açılan ateş sonucu göğsünden vurularak şehit oldu.
 
Kasım Doğan'ın torunu Gökhan Doğan (29), 48 yıl sonra dedesinin mezarına ulaşma düşüncesiyle Erzurum'dan Muğla'nın Milas ilçesine geldi.
 
Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ve Milas, Yatağan ve Bodrum Bölge Sorumlusu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ertuğrul Memiş ile görüşen Doğan, yetkililerden dedesinin mezarının bulunmasını istedi.
 
Gökhan Doğan, dedesiz büyümenin yokluğunu hissettiği için böyle bir yol izlediğini belirterek, ''Bizi dinleyen, gören, okuyan herkesten yardım istiyorum. Eğer mezarı bulursam bu milyarlarla, trilyonlarla ifade edilecek bir şey değil. Kişisel olarak, bir manevi eksikliğimizi, dedesiz büyümenin yokluğunu, o hasreti bitirmek istiyorum. İçimdeki bu ateşle Muğla'ya geldim'' dedi.
 
Doğan, olay sırasında dedesinin şehit olduğu araçta bulunan eski köy imamı Mehmet Emin Çulfa'yı (85) iş yerinde ziyaret ederek bilgi aldı. Çulfa, olayın gerçekleştiği sırada araçta bulunduğunu ifade ederek, kendisinin de Kasım Doğan'ı hayata döndürmek için müdahalede bulunduğunu anlattı.
 
Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, İl Jandarma Komutanlığıyla yapılacak görüşmenin ardından mezarın yerinin tespit edilebileceğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam