Şehit ateşi Amasya'ya düştü

 ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki saldırının ardından Kato Dağı'nda düzenlenen operasyonda şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın acı haberi memleketi Amasya'nın Taşova İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu. Amca Ayhan Çolak, "Sözlüsü yokt

Şehit ateşi Amasya'ya düştü

 

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki saldırının ardından Kato Dağı'nda düzenlenen operasyonda şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın acı haberi memleketi Amasya'nın Taşova İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu. Amca Ayhan Çolak, "Sözlüsü yoktu ama Şırnak'tan tayin olduktan sonra evleneceğini söylemişti. Şimdi cenazesi geliyor"diyerek ağladı.

 

Geçen Pazar günü Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı. Bu saldırının ardından Kato Dağı'nda terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda dün gece şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'un acı haberi Taşova İlçesi Esençay Beldesi'nde yaşayan ailesini gözyaşına boğdu. Çiftçilikle geçinen 2 çocuk babası 51 yaşındaki Nevzat Çolak haber üzerine gözyaşlarını tutamadı. "27 yaşında bir oğlum daha var. Murat'ta bu vatan için feda olsun" diyerek terör örgütüne lanetler yağdırdı. 46 yaşındaki anne Muradiye Çolak'da baygınlık geçirince sağlık ekipleri hemen müdahale etti.

 

ŞIRNAK'TAN TAYİN OLUNCA YUVA KURACAKTI

 

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın yaklaşık 7 ay önce atandığını söyleyen amcası öğretmen 46 yaşındaki Ayhan Çolak, "O bizim canımızdı. Bu vatan için son nefesini verdi. Bize hep 'Şırnak'tan tayin olduktan sonra evlenip, yuva kuracağım' diyordu. Sözlüsü yoktu ama yuva kurması nasip olmadı. Yaklaşık 1 ay öncede izine gelip bizlerle güzel günler geçirmişti" dedi.

 

SON GÖRÜŞMESİNİ BABASI İLE YAPTI

 

Bu arada dün öğle saatlerinde babasıyla konuşan şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın ailesine, "Ben iyiyim, Herşey yolunda. Birazdan operasyona gidiyoruz. Dönünce yine sizi ararım" dediği belirtildi. Amca Çolak, kendilerinin de hep tedirgin olduklarını, onun 'Operasyona gideceğiz' sözünün ardından hep içlerinde bir sıkıntı olduğunu da söyledi.

 

KOMŞULARI TEPKİLİ

 

Öte yandan acı haberin ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın yaşadığı eve akın eden komşularından 35 yaşındaki Kıymet Kara, BDP'lilere tepki gösterip, "Teröristleri kucaklıyorlar. Ama orada Muradiye Abla'nın içi yanıyor. Yüreği yanıyor. Anne- baba büyütecek. Lanet teröristler vuracak. Bu çocuk yoksullukla yetişti. Onlar zengin evladı değildi. Bu terörü artık bitirin" diyerek tepkisini gösterdi.

 

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın bugün İkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Taşova İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler