Şehidin son istediği ne oldu?

Şırnak Bestler-Dereler Bölgesi'nde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen İstihkam Üst Çavuş Cengiz Gülcü'nün, Göksöğüt halkından son isteği belde mezarlığının bakımı için birlikte hareket edilmesi oldu. Ahmet Turhan tarafından hazırlanan Göksöğüt ka

Şehidin son istediği ne oldu?

Şırnak Bestler-Dereler Bölgesi'nde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen İstihkam Üst Çavuş Cengiz Gülcü'nün, Göksöğüt halkından son isteği belde mezarlığının bakımı için birlikte hareket edilmesi oldu.

Ahmet Turhan tarafından hazırlanan Göksöğüt kasabasını tanıtan www.goksogut de ve http://www.goksogut.de internet sitesinin üye kullanıcısı Şehit Cengiz Gülcü, sanki günler öncesinden kasaba halkına mesaj vermişti. Zaman zaman siteye girerek hemşehrileriyle konuşan Gülcü, kasaba için girişimci projeler üretiyordu. Şehidin son iki mesajı mezarlığın bakımı için halkın seferber olmasıydı.

2 Mart 2008 günü siteye mesaj bırakan Gülcü, şöyle diyordu: "Gelin beraber kampanya başlatalım. Cuma günleri vaazdan sonra çağrı yapılır. Kabristanda toplanmak ve büyük bir mevlit okutmak için hayır parası toplanır. Bir süre tanınarak herkesin iştiraki sağlanır. Bunu müteakiben güzel bir organizasyonla hem mevlit okutulur hem beraber hayırlı bir etkinlik yapılmış olur hem de bu vesileyle tekrar kabir ziyaretleri ve kabristanın gerekli bakımı topluca ele alınmış olur. Otlar kendini hissettirmeye başladığı an yapılabilinir mesela. Haydi buyurun desteklerinizle nisan ayında böyle bir hayıra imza atalım. Cevaplarınız organizasyonun gerçekleşmesi için çok önemli. Haydi buyurun bakalım."

Memleketi Göksöğüt'ün üçüncü şehidi olan Cengiz Gülcü, son olarak 21 Mart 2008'de gönderdiği mesajında ise çağrısına katılım olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gülcü'nün son yazdığı cümle "O gün sadece halkın cümbür cemaat iştirakini bekleyeceğiz" oldu.

Uzun zamandır bunu beklediğini anlatan Gülcü'nün son mesajı: "Nihayet bir katılım oldu. İnşallah nisan ayında bu organizasyon gercekleşecek. Gerekli kişilerle koordine edildikten sonra planlama yapılacak ve organizasyonu yapacağız hayırlısıyla. Simdiden bilgisine sunarım herkesin. Gerekli masrafların çoğu karşılanmış durumdadır. O gün sadece halkın cümbür cemaat iştirakini bekleyeceğiz. Sizleri de bekleriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam