Şehidin komutanı subayını anlattı

Samsunlu şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun komutanı Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Kurmay Başkanı Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, şehit babasına oğlunu anlatarak, "Ahmet komandoluğu seçti. Benim yanıma geldi, ben o inancı (şehitlik) gözlerinde gördüm

Şehidin komutanı subayını anlattı

Samsunlu şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun komutanı Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Kurmay Başkanı Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, şehit babasına oğlunu anlatarak, "Ahmet komandoluğu seçti. Benim yanıma geldi, ben o inancı (şehitlik) gözlerinde gördüm" dedi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu'na terör örgütleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Samsunlu Ressam Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun(29), baba evini Vali yardımcısı Ramazan Aksoy, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Kurmay Başkanı Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan ziyaret etti. İlkadım Müftüsü Keramettin Demir dua okudu. Baba Ahmet'e sarılan Albay Yıldırım, babanın 'şehidi hatırladınız mı' sorusuna, 'Benim öğrencimdi, hatırlamam mı'diyerek seslendi.

Baba Mehmet Altunoğlu, 3 gün önce Hakkari'de şehit olan Selman Özay'ın cenazesine katıldığını belirterek, "Orada şehidimize görevimizi yerine getirdik. 3 gün sonra kendi oğlumun şehit haberini aldım" ifadelerini kullandı.

Subayını anlatan Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Kurmay Başkanı Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, taziyede terör örgütüne verecek cevap konusuna değinerek, "Vereceğimiz tek cevap, 72 milyonsak, 72 milyonumuzun da şehitlik mertebesine hazır olduğu cevabıdır. Vereceğimiz tek cevap 72 milyon şehitliğe hazır olduğu inancıdır. Milyon tane canım olsa, milyon tanesi bu ülkeye feda olsun. Bu inancı hepimiz bakışlarımızda, duruşumuzda, her şeyimizle verirsek ancak bunların karşısında dururuz. Her seferindegidecek miyiz (şehitlik) diye bekledik, görev yaptığımız sürece ama o mertebeye gerçekten layık olmak lazım. Biz bu mücadeleyi mutlaka kazanacak şekilde, azimle devam ettirmek zorundayız. Ahmet, o inançla komandoluğu seçti. Benim yanıma geldi. Ben o inancı gözlerinde gördüm" diye konuştu.

Şehidin evine ise vatandaşlar akın etti. Şehidin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam