Şehide ilk duayı ben okuyorum

Sikorsky pilotu yüzbaşı Gülşah Bayraktar: Cepheden şehitleri ben taşıyorum. Düşünürsem, işimi aksatırım. Evde başımı yastığa koyduğumda üzülüyorum.. Kurban Bayramı'nın ilk gününde yurdun dört bir yanındaki kadınlar evde eş dostlarını ağırlarken bazıları ç

Şehide ilk duayı ben okuyorum
Sikorsky pilotu yüzbaşı Gülşah Bayraktar: Cepheden şehitleri ben taşıyorum. Düşünürsem, işimi aksatırım. Evde başımı yastığa koyduğumda üzülüyorum..

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yurdun dört bir yanındaki kadınlar evde eş dostlarını ağırlarken bazıları çoğu erkeğin bile cesaret edemeyeceği kutsal bir görevi yerine getiriyordu. Terörle mücadelenin en yoğun olduğu Diyarbakır ve Şırnak'ta görev yapan üç genç bayan bayramda nöbet başında olan Mehmetçikleri korudu. Yüzbaşı hava pilot Gülşah Bayraktar, jandarma tabip yüzbaşı Nihal Eryılmaz, pilot üsteğmen Hülya Ercan. Bu üç bayan Kurban Bayramı'nın birinci gününü aileleriyle değil Mehmetçiklerle geçirdi. Gülşah Bayraktar. 31 yaşında. Bekâr. Çanakkaleli. O yaşıtlarından farklı olarak Güneydoğu'da canı pahasına görev yapan bir kadın. Sorumluluğu da oldukça ağır. Hava pilot yüzbaşı Gülşah Bayraktar, Sikorsky pilotu. 4 yıldır terörle mücadelenin en ağır koşullarda sürdüğü Diyarbakır'da görevli. Teröristlerle çıkan çatışmalarda yaralanan ve şehit düşen askerleri helikopteriyle hastaneye götürüyor. PKK'ya karşı savaşan birliklere de yurdun dört bir yanından asker sevkıyatı yapıyor.

HEDEF EN ÜST RÜTBE
Görevinin en zor yanı ise şehit olan askerleri taşımak. Gülşah Yüzbaşı, "Şehitlerin ilk duasını ben okuyorum. Tabii ki üzücü ama bunu çok düşünmemeye çalışıyorum. İşime odaklanıyorum. Çok düşünürsem işimi aksatırım. Ancak eve gidip kafamı yastığa koyduğumda üzülüyorum" diyor. 1998'de Kara Harp Okulu'na giren Gülşah Yüzbaşı, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından seçilen personelden. Seçmelerde o dönem Kara Harp Okulu Komutanı olan Büyükanıt ile tanışmış. Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra kursa katılıp pilot olmuş. Hedefi mesleğinde en üst rütbeye kadar çıkmak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam