Şarbon yeniden hortladı!

Denizli Postanesi, Almanya'dan gelen zarftan toz çıkması üzerine boşaltıldı.

Şarbon yeniden hortladı!

Denizli’de Gürcan Mahallesi’nde bulunan PTT Baş Müdürlüğü’nün Dağıtım Servisi’nde Almanya’dan gönderilen paketten dökülen sarı toz, şarbon paniğine yaşanmasına neden oldu. Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin müdahale edip korumaya aldığı içinde toz bulunan poşet, Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi ve analiz için laboratuvara gönderildi. Pakete dokunan üç PTT dağıtım görevlisi tedbir amaçlı olarak Devlet Hastanesi’ne götürülürken, Dağıtım Servisi’nin bir bölümü boşaltılıp karantinaya alındı. Maddenin zayıflamada kullanılan bir ürün olduğu sanılıyor.

Denizli’de endişeli saatlerin yaşanmasına neden olan olay, bugün 10.30 sıralarında Gürcan Mahallesi’ndeki PTT Baş Müdürlüğü’nün dördüncü katında bulunan Dağıtım Servisi’nde meydana geldi. Dağıtım Servisi görevlileri Almanya’dan gelen bir paketin içinden sarı renkli toz döküldüğünü fark etti. Durumun yetkililere haber verilmesinin ardından paketin bulunduğu Dağıtım Servisi’ne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün özel ekipleriyle, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri şüpheli paketi ve içindeki tozu inceleyip, dört kat poşetle muhafaza altına aldıktan sonra torbaya koyarak Sağlık Müdürlüğü’nden gelen ekibe teslim etti. Önlem olarak paketin çıktığı Dağıtım Bölümü’nün bir koridoru karantinaya alınırken, pakete temas ettikleri belirlenen dağıtım görevlileri Himmet Öztark, Ramazan Yıldız ve Volkan Dağdelen, Denizli Devlet Hastanesi’ne götürülerek gözetim altına alındı. Üç personel gerekli tıbbi tahliller yapıldıktan sonra tedbir amaçlı 24 saat gözetim altında tutulacak.

YORUM YAPMAK DOĞRU OLMAZ

Poşete müdahale eden ve koruma altına alan sivil savunma uzmanı Ümit Şıracı, tozun içeriğinin ne olduğu konusunda yorum yapmanın doğru olmayacağını söyledi.

Ümit Şıracı, “PTT’de görevli arkadaşlar bir paketten toz döküldüğünü bildirdi. Olaya müdahale ettik. Paketin çıktığı dağıtım bölümü koridorunu karantinaya aldık. Tozun ne olduğu konusunda açıklama yapmak doğru olmaz. Laboratuvarda analizler yapıldıktan sonra ortaya çıkacak” dedi.

ZAYIFLAMA ÜRÜNÜ MÜ?

Paketin Almanya’dan Karahayıt’ta oturan bir kadına gönderildiği öğrenilirken, zayıflama için satılan toz şeklindeki bir yardımcı ürününün söz konusu olabileceği belirtildi. Yetkililerin adı açıklanmayan kadına telefonla ulaşarak kendisine gelen paketi sorduğu, kadının ise Almanya’dan zayıflamak için toz sipariş verdiğini söylediği iddia edildi. Paket özel bir kuryeyle Ankara’da laboratuvara gönderilecek.

Toz maddenin şarbon olup olmadığı konusundaki kesin sonuç yapılacak analizden sonra belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam