Samsun yine sele teslim

 Çok sayıda işyeri ve ev su altında kaldı. Dereler taşıp yolları çökertti. Samsun-Sinop Karayolu 1 saat trafiğe kapatıldı. Bodrum katlarda oturan vatandaşlar polis tarafından uyarılarak üst katlara çıkmaları istendi. Geçen Temmuz ayında da kentin doğusund

Samsun yine sele teslim

 

Çok sayıda işyeri ve ev su altında kaldı. Dereler taşıp yolları çökertti. Samsun-Sinop Karayolu 1 saat trafiğe kapatıldı. Bodrum katlarda oturan vatandaşlar polis tarafından uyarılarak üst katlara çıkmaları istendi. Geçen Temmuz ayında da kentin doğusunda bulunan Canik İlçesi'nde sel meydana gelmiş, 13'ü Canik, 1'i de Ayvacık ilçesinde olmak üzere toplam 14 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Samsun'da sabaha karşı saat 05.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur Atakum İlçesi'nde hayatı felç etti. Bölgedeki Alanlı deresi taştı. Sel suları yolları çökertti. Rögarlar patladı. Bir çok apartmanın bodrum katı ile işyerleri sular altında kaldı. Bodrum katlarında yaşayan kişiler ise polis tarafından megafonla uyarılarak üst katlara çıkmaları sağlandı.

 

SAMSUN-SİNOP KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

 

Samsun-Sinop karayolunun sağlandığı Atatürk Bulvarı yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. İlçe içerisindeki ara sokaklar ile caddelerde sel suları nedeniyle ulaşıma kapandı. Raylı sistem yolu sular altında kaldığı için tren seferleri yapılamadı.

 

ARAMA- KURTARMA EKİPLERİ HAZIR

 

İlçeye itfaiye, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri ile dalgıç polisler gönderildi. Evlerinde ve araçlarında mahsur kalan kişiler iş makinalarının yardımıyla kurtarıldı. Alt yapının yetersizliği nedeniyle yağmur sularının tahliyesinde güçlükler yaşandı. Etkisi aralıklı olarak artan sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda kişilerde su sabah işlerine gidemedi. Polisin 155 nolu telefonuna yardım taleplerinin arttığı belirtildi. Belediye ekipleride tıkanan kanalları açmaya çalışırken, vatandaşlar tepki gösterdi.

 

GEÇEN TEMMUZ AYINDA DA KENTİN DOĞU TARAFINI SEL VURMUŞTU

 

Bu arada geçen temmuz ayının 3'nde kentin doğu tarafında bulunan Canik İlçesi'ni sel vurmuştu. Burada 5'i TOKİ konutlarında olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti. Ardından da 9 Temmuz'da Ayvacık İlçesi'nde de sel olmuş, buradada 1 kişi can vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam