Sahte altın operasyonu düzenlendi

Muğla'da, ellerindeki taklit altınları gerçek gibi göstererek gerçek altının değerinden düşük satan ve 12 bin 500 TL haksız kazanç elde eden dört kişi yakalandı.Fatih G. (35), Osman P.(24), Mehmet K.(28) ve Zeki Y. (40) isimli kişiler, Muğla'da Nisan ayın

Sahte altın operasyonu düzenlendi

Muğla'da, ellerindeki taklit altınları gerçek gibi göstererek gerçek altının değerinden düşük satan ve 12 bin 500 TL haksız kazanç elde eden dört kişi yakalandı.

Fatih G. (35), Osman P.(24), Mehmet K.(28) ve Zeki Y. (40) isimli kişiler, Muğla'da Nisan ayında Rıza D., Erdal D. ve Fuat D. adlı vatandaşlara sahte Osmanlı altını sattı. Altınların sahte çıkması üzerine altınları satın alan üç kişi polise dolandırıldıklarını belirterek zanlılar hakkında şikayetçi oldu. Satın aldıkları altın karşılığında 10 bin lira ödeyen üç kişinin şikayetinin ardından polisler soruşturma başlattı. Polis tarafından takibe alınan Fatih G., İstanbul'da oturan Erdem B. isimli kişiyi bir

asker arkadaşı kanalıyla Muğla'ya çağırarak ellerinde yüklü miktarda Osmanlı altını bulunduğunu ve satmak istediklerini belirtti. Polisin takip ettiği zanlılar, Erdem B'ye sahte altınları satarken suçüstü yapıldı. Erdem B'nin altınlar karşılığında 2 bin 500 lira ödediği ortaya çıktı.

Yakalanan zanlılar, ellerindeki sahte altınları satmak için önce vatandaşların güvenini kazandıkları daha sonra ellerinde bulunan sahte altınları başka bir ilde yaptıkları kazı sırasında bularak gömü altını olduğunu belirterek sattıkları öğrenildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam