Şahin'e ''Selim Ay''ı sordular

 Türkiye'nin AİHM'de iki işkence davasından mahkumiyet almasına neden olan Sedat Selim Ay'ın, terörden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilmesi, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da gündeme taşındı. Bazı Merkez Karar ve Yönetim Kur

Şahin'e ''Selim Ay''ı sordular

 

Türkiye'nin AİHM'de iki işkence davasından mahkumiyet almasına neden olan Sedat Selim Ay'ın, terörden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilmesi, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da gündeme taşındı. Bazı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e nedenini sorduğu ve terfiyi eleştirdiği öğrenildi.

 

AIHM'deki iki işkence vakasında Türkiye'nin mahkum olmasına neden olan Sedat Selim Ay'ın terfisi AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da tartışıldı.

 

MKYK Üyesi Ayşe Böhürler ve Ayşenur Bahçekapılı konuyu gündeme getirdi. Edinilen bilgilere göre Böhürler, "Hakkında böyle iddalar olan bir kişiyi nasıl bu göreve atadınız?" sorusunu yöneltti, İçişleri Bakanı'ndan açıklama istedi. 

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise atamayı anlattı, eleştirilerin nedenini terör örgütünün rahatsız olmasına bağladı. 

 

Bu konuda Başbakan Erdoğan'ın da devreye girdiği ve Şahin'nin açıklamaları doğrultusunda görüş bildirdiği öğrenildi. 

 

MKYK'da, Ay'ın 9 yıldan beri, emniyet müdür yardımcılığı yaptığı ifade edildi, sadece görev alanının değiştiğine dikkat çekildi. Rahatsızlığın da bu nedenden kaynaklandığı öğrenildi. 

 

Edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Şahin toplantıda, "İşkence gördüğü iddia edilen kişi 12 yıl önce dava açmış ve dava sonuçlanmış, Ay beraat etmiş. Konu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de taşınmış Ay burada da beraat etmiş" bilgisini verdi.

 

Şahin, Böhürler'in bu konuda soru sormasına da tepki gösterdi. Bakan Şahin'in, "Keşke neden görevlendirdiniz sorusu yerine, görevlendirdiniz mi diye sorsaydınız " dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler