Sağlıkta yolsuzluğu bildirin!

Cevdet Erdöl, sağlık alanında yaşanan yolsuzluklarla mücadelede, kişilerin ellerindeki bilgi ve belgeleri derhal ilgili yerlere ulaştırmasının şart olduğunu söyledi

Sağlıkta yolsuzluğu bildirin!

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, sağlık alanında yaşanan yolsuzluklarla mücadelede, kişilerin ellerindeki bilgi ve belgeleri derhal ilgili yerlere ulaştırmasının şart olduğunu söyledi.

Trabzon'da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak olan Kardiyoloji Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Erdöl, aile hekimliği ve sağlık alanında yaşanan yolsuzluklarla ilgili soruları cevaplandırdı.

Kardiyoloji Hastanesi'nin alanında bölgenin en modern ve donanımlı hastanesi olacağını ve önümüzdeki günlerde poliklinik hizmeti verilmeye başlanacağını belirten Erdöl, artık bölgedeki hastaların tedavi için büyük illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Erdöl, ilk etapta Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı hizmet verecek hastanenin daha sonra Çamlık Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında müstakil bir hastane haline getirileceğini anlattı. Kardiyoloji Hastanesi'nin ilk etapta Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı çalışmasını düşündüklerini belirten Erdöl, şöyle konuştu: "Hastanelerin varlığını sürdürebilmesi için döner sermayelerinin kendilerini çevirecek halde olması gerekiyor. Ancak ilerleyen günlerde Numune

Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatih Devlet Hastanesi'nin kardiyoloji bölümlerini peyderpey bu hastaneye taşıyacağız ve Çamlık Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi müstakil bir hastane haline gelecek."

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ'NDE KALP VE DAMAR HASTALIKLARI ÇOK YAYGIN

Dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgesi'nde de kalp ve damar hastalıklarının çok yaygın olduğunu belirten Cevdet Erdöl, sözlerine şöyle devam etti: "Bölgemizde kalp ve damar hastalıkları maalesef yoğun görülüyor. Bölgedeki hastalar bütün tedavilerini burada devam ettirebilsin diye bu hastaneyi yaptık. Bölgemizde şu ana kadar hiç kullanılmayan yeni ve son sistem teknolojileri buraya getirdik."

KALP VE DAMAR HASTALARININ KANSER HASTALARININ AZALDIĞINI GÖRECEĞİZ

Aynı zamanda Kardiyolog olan Prof.Dr. Cevdet Erdöl, kalp ve damar hastalıklarının en fazla ölüme sebebiyet veren hastalıklar arasında ilk sırada geldiğine ve bunun en belirgin sebeplerinin sigara ve yemek alışkanlıkları olduğuna dikkat çekti.

Kalp ve damar hastalıklarının pek çok sebebi olduğunu belirten Erdöl, şunları söyledi: "Ama en belirgin sebeplerinden biri elbette sigara. Bunun yanında yemek ve gıda alışkanlıkları, stres ve genetik faktörler etkili. Bunlardan bazıları engellenebilir. Mesela kolesterol düşürülebilir, şeker kontrol altında tutulabilir, sigara bırakılabilir. Yani bazı tedbirler alınırsa bu sayı oldukça azalacaktır. Sigara ile ilgili kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanunu çıkardık. Vatandaşlarımız da bunu

büyük ölçüde benimsedi, destek verdi. Önümüzdeki yıllar içinde kalp ve damar hastalarının, kanserli hastaların sayısının azaldığını hep birlikte göreceğiz."

"Sigarayla mücadelede şu anda çok iyi bir durumdayız" diyen Erdöl, vatandaşların artık kamusal alanlarda, kapalı alanlarda rahatlıkla nefes alarak bir yerlere gidip gelebildiğini söyledi.

SAĞLIK ALANINDA YOLSUZLUKLAR

Sağlık sektöründe yaşanan yolsuzluklarla ilgili konuşan Erdöl, yolsuzlukla mücadelenin etkili olabilmesi için kişilerin ellerindeki bilgi ve belgeleri derhal ilgili yerlere iletmesinin şart olduğunu anlattı.

Yolsuzluklar konusunda sıfır toleranslı hareket ettiklerini belirten Erdöl, şöyle konuştu: "Yolsuzluklarla herkes mücadele etmeli. Hangi hastane veya müesseseden gelirse gelsin bize gelen bütün ihbar ve şikayetleri ilgili hukuki mercilere aktarıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olması lazım. Biz yolsuzluklarla mücadelede sıfır toleranslı hareket ediyoruz. Ama yolsuzlukla mücadele eden kişilerin de elindeki bilgi ve belgeleri ilgili kurumlara, savcılıklara, bizlere iletmeleri lazım."

Yolsuzluklarla mücadelede kanunların gerekli olduğunu ancak en etkili çözümün eğitim seviyesinin yükselmesi ve yolsuzlukla mücadele anlayışının yerleşmesi olduğunu savunan Erdöl, şunları söyledi: "Kanun ve yönetmeliklerle bu mücadele bir yere kadar yapılabilir. Bazı cezalar vardır ki suçu önlemeye yetmez. Mesela ömür boyu hapis cezası var ama yine de suçları engellemeye yetmiyor, o suçlar yine işleniyor. Kanunlar elbette olmalı. Ama maalesef kanunlarla her zaman istenilen netice elde edilemiyor. Bunun

için eğitim seviyemizin yükselmesi ve yolsuzluklarla birlikte mücadele etme anlayışımızın gelişmesi gerekiyor. Sorunu ancak bu şekilde çözeriz."

AİLE HEKİMLİĞİ

Cevdet Erdöl, alt yapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde aile hekimliğine geçildiğini ve hem hekimlerin hem de halkın memnuniyet oranının giderek arttığını söyledi.

Aile hekimliğine geçilen yerlerde halkın ve hekimlerin memnuniyetini gördüklerini anlatan Erdöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu oran giderek artıyor. Bizim yaptığımız bütün bu yatırımlar, hizmetler halkımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyetini artırmaya yöneliktir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Hekim sayısı yetersiz olan illerde bu uygulamaya zaten geçilmiyor. Sayı yetersizse takviye yapılıyor. Ücret açısından bakılırsa da şu ana kadar hekimlerin maddi bakımdan en fazla kazançlı oldukları bir

dönemdeyiz. Gönül ister ki çok daha iyi olsun. Devletin ekonomik şartları iyileştikçe bunlar daha da iyileşecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam