Sağlık Bakanı çok kızdı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversitelerde öğretim üyelerinin “hoca farkı”, devlet hastanelerinde muayenehanesi olanların da “bıçak parası” adı altında aldıkları paralarla, özel hastanelerin sosyal güvencesi olanlardan yüzde 30'dan fazla fark almalarının

Sağlık Bakanı çok kızdı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversitelerde öğretim üyelerinin “hoca farkı”, devlet hastanelerinde muayenehanesi olanların da “bıçak parası” adı altında aldıkları paralarla, özel hastanelerin sosyal güvencesi olanlardan yüzde 30'dan fazla fark almalarının suç olduğunu söyledi. Akdağ, “Bu kurala uymayanlara soruşturma açılacak, canları yanacak” dedi.

Akdağ, “Bunların sayısı çok azaldı. Ama, bıçak parası alanları yakaladığımız zaman, gerekli yasal işlemi yapıyor, en ağır cezayı uyguluyoruz. Bu çağdışı, yasadışı ve etik dışı alışkanlığın kökünü kazımada ve vatandaşlarımızın istismar edilmelerini önlemede kararlıyız” diye konuştu.

'Bu işi çözeceğiz'
Üniversite tıp fakültesi hastanelerinde de “özel muayene”, “hoca farkı” gibi bir uygulamalar olduğuna dikkati çeken Akdağ şunları söyledi:
“Bu uygulama son yıllarda zirve yaptı. Hem vatandaşı mağdur ediyor, hem de tıp öğrencisini. Öğretmenin verdiği eğitim eksik kalıyor. Hocalar eğitime ara veriyorlar, özel işlem-özel ameliyat yapıyorlar. Para ödeyen hizmetten yararlanıyor, parası olmayanlar poliklinikte kuyruğa giriyor. Sistemi bozan yozlaşmaya son vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam