Saç telinden uyuşturucu analizi

Alman Hastanesi'nde saç telinden uyuşturucu ve uyarıcı madde analizi yapılmaya başlandı. Alman Hastanesi Adli Tıp Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fatih Yavuz, yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye'nin önemli sorunlarından biri haline gelen uyuşturucu sor

Saç telinden uyuşturucu analizi
Alman Hastanesi'nde saç telinden uyuşturucu ve uyarıcı madde analizi yapılmaya başlandı.

Alman Hastanesi Adli Tıp Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fatih Yavuz, yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye'nin önemli sorunlarından biri haline gelen uyuşturucu sorununun özellikle gençleri hedef aldığına dikkati çekti.

Yavuz, hastanede gerçekleştirilen analizle ilgili olarak, ''Madde kullanımından yaklaşık bir hafta kadar sonra saçta keratin dokuda biriken madde analizi, bir tutam saçta yanılgısız olarak saptanabilmektedir. İdrar ve kanda yapılan madde analizleri son 2 ila 7 gün ile sınırlı iken, saçta yapılan analiz saçın uzunluğuna bağlı olarak son 12-18 ay içerinde gerçekleşen tüm madde kullanımlarını göstermektedir'' dedi.

Gelişmiş laboratuvar teknolojisi kullanılarak yapılan testlerde sonuçların 3 hafta içerisinde alınabildiğini vurgulayan Prof. Dr. Yavuz, saç analiziyle uyuşturucu maddelerin tek bir kerelik kullanımlarının tespitinin bile yapılabildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Yavuz, saçta madde analizinin yapılmaya başlanması sonrasında uyuşturucuyla mücadelenin daha gerçekçi bir şekilde yapılabileceğinin öngörüldüğünü de ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam