Rüyasında gördü türbe yaptırdı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir iş adamı, rüyasında gördüğü mezar yerine türbe yaptırıyor. Gürsel Mahallesi'nde Vakıflar taşınmazına ait 33 bin 699 metrekare alan üzerinde bulunan eski mezarlık yanında İskenderunlu iş adamı Bülent Dinç, rüyasında gördüğ

Rüyasında gördü türbe yaptırdı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir iş adamı, rüyasında gördüğü mezar yerine türbe yaptırıyor.

Gürsel Mahallesi'nde Vakıflar taşınmazına ait 33 bin 699 metrekare alan üzerinde bulunan eski mezarlık yanında İskenderunlu iş adamı Bülent Dinç, rüyasında gördüğü Şeyh Muhammet Litren'in mezarının yerini tespit ettirerek türbe ve ibadet alanı olarak inşaat yaptırmaya başladı.

İşçilerin hummalı bir çalışma içerisinde olduğu yerde çalışanlar, türbenin iş adamı Bülent Dinç'in gördüğü rüya üzerine yapılmaya başlandığını söylediler.

Türbe inşaatının sorumlusu olan Bahri Karaali, "Bülent Bey Afyon'da iken rüyasında bu mezarlıkta yanında da hurma ağacı bulunan yerde Şeyh Muhammet Litren'in mezarını görmüş. Bunun üzerine bölgedeki din adamlarına danışarak mezarın yerini tespit ettirmiş ve mezarın Şeyh Muhammet Litren'e ait olduğu belirlenmiş. Bundan sonra da burasının ibadethane olması için türbe yapılmasına başlandı. Çevredeki vatandaşlar da maddi manevi olarak destek veriyorlar. Türbeyi Kurban Bayramı'na yetiştirmeye çalışıyoruz"dedi.

Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğü'nden yetkililer, arazinin vakıf arazisi olduğunu, yapılan türbe inşaatının izinsiz olduğunu, bu sebeple inşaatın 15 gün içerisinde yıkılması için İskenderun Belediyesi'ne yazılı müracaat yapıldığını bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler