Rusya'nın 'en mutlu' şehri neresi

 Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre, Çeçenistan'ın başkenti Grozni Rusya Federasyonu'nun en mutlu şehri.  Rusya'nın en mutsuz şehirleri ise Sibirya ve Uzakdoğu bölgelerinde yer alıyor. Başkent Moskova ise mutlulukta ilk 10'a giremedi.  Yaptıkları çalış

Rusya'nın 'en mutlu' şehri neresi

 

Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre, Çeçenistan'ın başkenti Grozni Rusya Federasyonu'nun en mutlu şehri. 

 

Rusya'nın en mutsuz şehirleri ise Sibirya ve Uzakdoğu bölgelerinde yer alıyor. Başkent Moskova ise mutlulukta ilk 10'a giremedi. 

 

Yaptıkları çalışma ile ilgili açıklamada bulunan NewsEffector ajansı Başkanı Sergey Moroz, "Çeçenistan'ın başkentinin Rusya bölgeleri arasında birinci sırada yer alması kimsenin beklemediği bir gelişme oldu. Bunun nedeni, Grozni'nin son yıllarda ciddi şekilde değişerek modern kent haline gelmesi ile ilgili" şeklinde konuştu. 

 

Grozni'den sonra, Sibirya'nın Tyumen ve Tataristan'ın başkenti Kazan mutlu şehirler sıralamasında 2. ve 3 ‘üncülüğü paylaştı. Surgut, Krasnodar, Soçi, Nijnevartovsk, Novorossiysk ve Belgorod kentleri ilk 10'a girmeyi başardı.

 

Başkent Moskova araştırmada 52. sırada ancak yer bulabildi. NewsEffector Başkanı, "Moskova'da yüksek gelir düzeyi ve gelişmiş altyapısına rağmen, düşük not aldı." dedi.

 

Araştırmaya göre, Rusya'nın en mutsuz kentleri ise Sibirya'nın Çita, Bratsk ve Uzakdoğu'da Yujno-Sahalinsk yerleşim birimleri. 

 

Söz konusu araştırma Rusya'nın 100 kentinde ve 29 bin 600 kişi ile görüşülerek 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam