"Rulet Operasyonu" davasında karar

 "Rulet Operasyonu" davasına ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Yaşar Öz'ün, toplam 56 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yaşar Öz, Abdulcabbar Kibaroğlu ve Murat Öztürk

"Rulet Operasyonu" davasında karar

 

"Rulet Operasyonu" davasına ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Yaşar Öz'ün, toplam 56 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
 
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yaşar Öz, Abdulcabbar Kibaroğlu ve Murat Öztürk ile tutuksuz sanık Turgut Özyıldırım katıldı.
 
Mahkeme, Yaşar Öz'ün, "suç örgütü kurmak, yönetmek, tehdit, yağma ve adam yaralama" gibi suçlardan toplam 56 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 
 
Yaşar Öz'ün bazı tehdit suçlarından da beraat etmesini kararlaştıran heyet, cezaların niteliği ve miktarını göz önüne alarak bu sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.
 
Sanıklardan manken Tuğba Özay'ın da "müşteki sanık olan Akın Büyükoğlu'na karşı tehdit suçunu işlemek" suçundan 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmeden heyet, geçmişi, sabıkasız oluşu ve tekrar suç işlemeyeceği kanaati oluşmasını göz önüne alarak, sanık hakkında verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını, 5 yıl denetimli serbestlik koşuluyla kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler