Romanlara özel at yarışı!

  Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Edirne Belediyesi tarafından Romanlara özel at yarışı düzenlendi. Yarışı 'Selime' isimli atın sahibi Tahir Balta birinci oldu.Bu yıl 'bayram' niteliğinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri eğlenceli görüntü

Romanlara özel at yarışı!

 

 Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Edirne Belediyesi tarafından Romanlara özel at yarışı düzenlendi. Yarışı 'Selime' isimli atın sahibi Tahir Balta birinci oldu.

Bu yıl 'bayram' niteliğinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri eğlenceli görüntülere sahne oldu. Şenlikler kapsamında Edirne Belediyesi tarafından Kapalı Cezaevi karşısındaki boş arazide organize edilen At Yarışı'nda renkli dakikalar yaşandı.

Yarışın başlamasından saatler önce alannı dolduran vatandaşlar, yarışın başlamasıyla coştu. 15'e yakın atın mücadele ettiği yarışma, yanlış start nedeniyle ikinci kez yapılırken yarışmayı 'Selime' isimli atı süren Tahir Balta birinci tamamladı.

'Şahin' isimli at sürücüsü Ali Derebeyi ikinci, 'Kırmızıgül' isimli at sürücüsü Osman Mermi ise üçüncü olurken birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm atlara arpa ve yem verildi. 1600 metrelik parkuru yanlış start nedeniyle iki kez koşan atların yarış sonunda yorulduğu gözlendi.

Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Edirne Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayhan Dağlı, eski bir Edirne geleneği olan at yarışlarını bundan böyle her yıl geleneksel olarak düzenleyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam