Ro-Ro gemisi battı

Bandırma açıklarında TIR ve kamyon taşıyan "Hayati N" isimli Ro-Ro gemisi battı. Saat 23.30 sıralarında yaklaşık 80 TIR ve kamyon ile birlikte 2 otomobil taşıyan "Hayati N" isimli Ro-Ro nakliye gemisi, Bandırma Limanı'nın yaklaşık 10 kilometre açığında ba

Ro-Ro gemisi battı

Bandırma açıklarında TIR ve kamyon taşıyan "Hayati N" isimli Ro-Ro gemisi battı.

Saat 23.30 sıralarında yaklaşık 80 TIR ve kamyon ile birlikte 2 otomobil taşıyan "Hayati N" isimli Ro-Ro nakliye gemisi, Bandırma Limanı'nın yaklaşık 10 kilometre açığında battı.

Geminin fırtınaya bağlı olarak aşırı yükten battığı tahmin ediliyor. Limana yakın bir yerde meydana gelen olay sonrasında ilk yardım ekipleri sıcağı sıcağına müdahalede bulundu.

İlk belirlemelere göre, mürettebatın tamamı kurtuldu, gemiden denize sürüklenen kamyonların içinde olduğu tahmin edilen 4 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Geminin kaptanı Nihat Altın'ın verdiği ilk bilgiye göre, gemide yaklaşık 150 kişi bulunuyordu.

BANDIRMA KAYMAKAMI KESER: GEMİDE 150'YE YAKIN YOLCU OLDUĞU SÖYLENİYOR, MÜRETTEBATIN TAMAMI KURTULDU

Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan İstanbul Lines isimli Ro-Ro gemisinde 150'ye yakın yolcu olduğunun söylendiğini, mürettebatın tamamının kurtulduğunu, ancak yolcularla ilgili henüz bilgi ulaşmadığını bildirdi.

Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geminin kaptanı Mithat Altın'ın verdiği bilgiye göre gemide 150'ye yakın yolcu bulunduğunu kaydetti. Altın'ın, geminin, ''yük kaymasından batmış olabileceğini'' aktardığını bildiren Keser, kaptanın beyanına göre gemide 73 kamyon, 2 de otomobil bulunduğunu söyledi.

Keser, mürettabatın tamamının kurtulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam