Rizeliler'den Taksim'de horon!

"Çayın Başkentinden. Avrupa Kültür Başkentine" sloganı ile yola çıkan Rize Dernekler Federasyonu (Ridef), Geleneksel olarak hazırladığı Rize tanıtım Günleri'nin 5. si sevgi kardeşlik ve birliktelik mesajlarıyla sona erdi. 14 gün süren etkinlikler boyunca

Rizeliler'den Taksim'de horon!
"Çayın Başkentinden. Avrupa Kültür Başkentine" sloganı ile yola çıkan Rize Dernekler Federasyonu (Ridef), Geleneksel olarak hazırladığı Rize tanıtım Günleri'nin 5. si sevgi kardeşlik ve birliktelik mesajlarıyla sona erdi. 14 gün süren etkinlikler boyunca özellikler yabancı turistlerin ilgisi, oynanan horonlara büyük bir coşku ile katılmaları etkinliğe renk kattı.

Son gece etkinlikleri İstiklal Caddesi Galatasaray Lises'si önünden Taksim'e kadar süren ve tulum, kemence eşliğinde yapılan sevgi yürüyüşü ile başladı. İstiklal Caddesi boyunca yapılan yürüyüşü İstanbullular ve Turistler İlgi ile izledi. İstanbul'un tarihsel kültür ve eğlence merkezi Taksim'de Taksim'de gerçekleştirilen etkinliklerin finalinde Cengiz Kurtoğlu, Ayhan Alptekin ve Abidin Yerebakan'ın yaptıkları düet muhteşemdi.

Fotoğraf Sanatçısı Resul Çelik güncel Karadeniz fotoğraflarıyla hazırladığı sergisi ile ziyaretçileri adeta Karadeniz'de efsunlu bir yolculuğa çıkardı. Etkinlikte Fatih Sultan Kar'a ayrılan ve kendisinin bugüne kadar kaleme aldığı makalelerin bir bölümünün yer aldığı stantta Evvel Zaman İçin Rize isimli yeni kitabını tanıttı.

14 gün süren ve en ufak bir tatsızlık olmadan tamamlanan etkinlikler hakkında bir açıklama yapan RİDEF Başkanı Ahmet Yurtman ve 5. Rize Tanıtım Günleri Organizasyon Tanıtım Başkanı Recep Albayrak “zaman zaman yağmura ve soğuk havaya karşın etkinliğe büyük ilgi vardı. Biz ilimizi tanıtım amacı ile yola çıktık. Dünya'nın gözbebeği Taksim'de gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde bize destek olan ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki mücadelemiz daha güzele birlik ve beraberlik içinde ulaşma yolunda olacaktır” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam