Rizeli'den ilginç buluş!

Rize'de inşaat işçisi Erkan Korkut, kar nedeniyle yolu kapanan evine ulaşmakta güçlük çekince eski motosikletini, arka lastiğinin yerine palet, ön lastiğinin yerine ise kızak takarak kar motoruna dönüştürdü.Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyünde yaşayan ve in

Rizeli'den ilginç buluş!

Rize'de inşaat işçisi Erkan Korkut, kar nedeniyle yolu kapanan evine ulaşmakta güçlük çekince eski motosikletini, arka lastiğinin yerine palet, ön lastiğinin yerine ise kızak takarak kar motoruna dönüştürdü.

Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyünde yaşayan ve inşaatlarda çalışan Erkan Korkut, kışın kar sebebiyle yolların trafiğe kapanması yüzünden köydeki evine ulaşmakta güçlük çekince çare aramaya başladı. Eskiyen motosikletini, üzerinde bazı değişiklikler yaparak kar motoruna dönüştürmeye karar veren Korkut, karda daha iyi gitmesi için motosikletinin arka lastiğinin yerine palet, ön lastiğinin yerine kızak sistemi yaptı. Korkut, motorun gücü, lastikteki paleti çevirmeye yetince karlı yollarda zorlanmadan ulaşım sağlamayı başardı.

Motoruyla karla kaplı yollarda rahatlıkla ilerleyen ve turizm yöresi Ayder Yaylası'nda gezintiye çıkan Korkut, zaman zaman palet ve kızağı çıkarıp lastiklerini taktığı motosikletini kar olmayan yollarda da kullanabiliyor.

-Karlı yolda 30 kilometre hız yapıyor-

Erkan Korkut, yaptığı açıklamada, kışın yörede kar ve buzlanma nedeniyle otomobille ulaşımda güçlük çekildiğini, bu nedenle eskiyen motosikletini kar motoru yapmaya karar verdiğini söyledi.

sd.20130114142541.jpg

Köydeki tuğla atölyesinde 2.5 aylık bir uğraş sonucu motosikletini kar motoruna dönüştürdüğünü anlatan Korkut, ''Kar motorum ile hem karlı hem de karsız yolda ilerleyebiliyorum. 2 bin liraya mal olan motosikletimin 150 olan beygir gücünü de yolda daha iyi gitmesi için 400 beygire yükselttim'' dedi.

Korkut, 30 kilometre hız yapan kar motorunun paletlerini tahtadan, ön kızağını ise tahta ve demirden yaptığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler