Rize'de toprak kayması 2 çölü

Doğu Karadeniz'de dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle Rize'nin Pazar ilçesinde meydana gelen toprak kayması, bir baba ile 1,5 yaşındaki oğlunun ölümüne neden oldu. Toprak kaymaları nedeniyle doğuya gidiş şeridi kapanan Kara

Rize'de toprak kayması 2 çölü

Doğu Karadeniz'de dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle Rize'nin Pazar ilçesinde meydana gelen toprak kayması, bir baba ile 1,5 yaşındaki oğlunun ölümüne neden oldu. Toprak kaymaları nedeniyle doğuya gidiş şeridi kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım kontrollü olarak veriliyor.


Olay bu sabah saat 16.30 sıralarında, Pazar ilçesi girişi Karadeniz Sahil yolu kenarında meydana geldi. Aşırı yağış nedeniye yamaçtan kopan büyük bir toprak kitlesi, yol kenarında bulunan 9 katlı Alpay Apartmanı'nın zemin katının duvarını parçalayarak evin içine doldu. Toprağın dolduğu odada uyuyan 1,5 yaşındaki oğlu Özcan Çelik'i kurtarmak için koşan baba Hızır Çelik' de (25), aniden gelen ikinci bir toprak kitlesinin altında kalarak can verdi. Cesetler, çevreden yetişenlerce toprak altından çıkartılarak Pazar Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Feci olayda eşi ve oğlunu kaybeden Yeliz Çelik (24) hastane önünde gözyaşı döktü.

YOL ULAŞIMA KAPANDI
Bu arada, aşırı yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun doğuya giden şeridi, Rize'nin Pazar ve Çayeli ilçeleri tünel mevkileri ile Balıkçılar köyü mevkinde meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapandı. Bazı büyük araçlar çamura saplandı. Ulaşım, yolun batıya giden şeridinden kontrollü olarak veriliyor. Bölgede yağış aralıklarla devam ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler