Rize küçük pehlivana ağlıyor

Rize Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi'nin sporcularından Rıfat Tatlıtürk'ün (14) vefatı spor camiasını yasa boğdu. Yaklaşık bir hafta önce aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Tatlıtürk, tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp F

Rize küçük pehlivana ağlıyor
Rize Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi'nin sporcularından Rıfat Tatlıtürk'ün (14) vefatı spor camiasını yasa boğdu. Yaklaşık bir hafta önce aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Tatlıtürk, tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybetti.

Tatlıtürk için eğitim gördüğü İyidere Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Rize Valisi Kasım Esen, İyidere Kaymakamı Bülent Uygur, Rize İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete'nin yanı sıra antrenörler, sporcular ve yakınları katıldı.

Küçük pehlivan Tatlıtürk'ün cenazesi, Güreş Eğitim Merkezi'ne getirildiğinde babası ve annesi baygınlık geçirdi. Kardeşleri ve sporcu arkadaşlarının feryadı ise yürekleri dağlarken, törene katılan yüzlerce insan gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze töreninde konuşan Vali Esen, küçük Rıfat'ın ölümüyle ilgili şu ana kadar herhangi bir ihmale rastlanmadığını belirtti. Minik güreşçinin rahatsızlığının başladığı andan itibaren takipçisi olduklarını anlatan Esen, "Şu ana kadar şüpheye ve endişeye yol açabilecek bir bulguya rastlamadık. Yine de her türlü araştırmamızı sürdüreceğiz. İhmal söz konusu olursa hesabını soracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Rıfat'ı kaybettik, ancak Rıfat'ın organlarıyla başka yavrularımız yaşayacak. Bu örnek davranışı sergiledikleri için ailesini kutluyor, acılarını paylaşmak adına sabırlar diliyorum." dedi.

Tatlıtürk'ün tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, acılı ailesi doktorların talebi üzerine organlarını bağışlama kararı aldı. Acılı anne Sevilay Tatlıtürk, "Benim yavrum öldü, canımın parçası koptu. Ama oğlumun organlarıyla başka yavrular yaşasın." dedi.

Rıfat Tatlıtürk'ün cenazesi törenin ardından ambulans ile Pazar ilçesine götürüldü. Küçük güreşinin naaşı, Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından Ortayol köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam