Risk aldı ama sağlığına kavuştu

Kalp hastası olan ve Trabzon’da kendisine “riskli” diye anjiyo yapılmayan yaşlı kadın, son bir şans olarak kızı tarafından götürüldüğü Ankara’da sağlığına kavuştu.Trabzon'da kalp hastası olan 78 yaşındaki Nimet Korkmaz isimli yaşlı kadına Ahi Evren Göğüs

Risk aldı ama sağlığına kavuştu

Kalp hastası olan ve Trabzon’da kendisine “riskli” diye anjiyo yapılmayan yaşlı kadın, son bir şans olarak kızı tarafından götürüldüğü Ankara’da sağlığına kavuştu.

Trabzon'da kalp hastası olan 78 yaşındaki Nimet Korkmaz isimli yaşlı kadına Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde doktorlar, “riskli” diye anjiyo yapmazken, son bir şans olarak gittiği Ankara'da özel bir hastanede anjiyo olup sağlıklı bir şekilde Trabzon'a geri döndü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nimet Korkmaz'ın kızı Songül Erdem, annesinin daha önce beynindeki damar tıkanıklığı yüzünden felç geçirdiğini hatırlatarak “Kendisini hastaneye götürdük. 20 gün hastanede tedavi gördükten sonra geldiği evde 2 gün kaldıktan sonra kalp krizi geçirdi. Daha sonra Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’ne yatırdık. Burada bize kalbin yüzde 15’nin çalıştığını, kalbin sağ tarafının tamamen bittiğini ve sol taraftan destek alıp çalıştığını söylediler. Annem 9-22 Mart 2010 tarihlerinde yoğun bakımda kaldı. Daha sonra annemin doktoru anneme anjiyo yapılamayacağını, yapılırsa masada kalabileceğini söyledi. Yani kalbinin de anjiyoyu kaldıramayacağını ifade ettiler. Sonrasında hastamızı eve getirdik" dedi.

Gelişen bu durum karşısında bir tavsiye doğrultusunda annesini Ankara'da özel bir hastaneye götürmeye karar verdiğini anlatan Erdem "Yaşanan bu olumsuzluklardan sonra bende annemi son bir umut olarak Ankara'ya götürmeye karar verdim. Artık ne olacaksa Ankara’da olsun dedim. Orada doktorlara annemin durumunu anlattım. Annemi iyice muayene ettikten sonra kendisine anjiyo yaptılar. Annem şimdi gayet sağlıklı. Bizim başımıza bu durum geldi, başkalarının da aynı durumu yaşamamasını istiyorum" diye konuştu.

Nimet Korkmaz da anjiyodan sonra sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek artık eskisine göre daha sağlıklı olduğunu söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam