Rektör hamile kalan eşini boşuyor

Dokuz Eylül Rektörü Prof. Füzün, altı yıllık başhekim yardımcısı eşinden boşanmak için dava açtı. Füzün, “Çocuk yapmama anlaşmasına rağmen eşim hamile kaldı” dedi.İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, altı yıllık eşi Ferda Ul

Rektör hamile kalan eşini boşuyor

Dokuz Eylül Rektörü Prof. Füzün, altı yıllık başhekim yardımcısı eşinden boşanmak için dava açtı. Füzün, “Çocuk yapmama anlaşmasına rağmen eşim hamile kaldı” dedi.

İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, altı yıllık eşi Ferda Ulviye Hoşgörler Füzün’den boşanmak için dava açtı. Füzün, çocuk yapmama konusunda anlaştıkları eşinin “gizlice” hamile kaldığını gerekçe göstererek, başına buyruk hareket ettiğini savundu.

Füzün, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı olan eşinden “şiddetli geçimsizlik” nedeniyle boşanmak için, nisan ayında İzmir Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Füzün’ün avukatı Celal Rami Gürkan aracılığıyla mahkemeye sunulan dilekçede, çiftin Ekim 2004’te evlendiği ve çocukları olmadığı anlatıldı. Dilekçede Füzün’ün, Hoşgörler’in İzmir’de görev yapması için anlaşarak evlendiği de kaydedilirken, çift arasında çok bariz kültür ve sosyal davranış farklılığının ilk günden itibaren evliliğe damgasını vurduğu savunuldu. Dilekçenin devamında, “Hoşgörler’in davranış farklılığına rağmen Füzün bazı üzücü, başına buyruk davranış ve eylemlere katlanarak evliliğini sürdürmüştür” denilerek şu ifadelere yer verildi:

Başına buyruk tutum

“Füzün, süreç içinde evlilik öncesi günlerini arar duruma gelmiştir. Aralarındaki yaş farkına rağmen kendi yaşantısına uymayan Hoşgörler’in davranışlarına, ona hissettirmeden fedekârlık göstererek hoşgörü ile karşılamıştır.”

Boşanma dilekçesi şu şekilde devam etti: “Hoşgörler asabi, bencil, dik başlı, inatçı mizacına rağmen ‘düzelir’ inancıyla Füzün yapıcı davranmıştır.”

 Davanın ilk duruşmasının da 9 Haziran’da görüleceği belirtildi.

Hoşgörler’in dilekçesinde ise, “Müvekkil davalı iyi bir yuva kurmak ve çocuk dünyaya getirerek anne olma arzusundan başka bir düşüncesi olmaksızın davacıyla evlenmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam