Rajtoral'ın intiharının ardındanki sır perdesi aralanıyor

Çekçe yazılmış bir not bulundu ve ayrılık iddiası ortaya atıldı

Rajtoral'ın intiharının ardındanki sır perdesi aralanıyor

Gaziantepspor'un milli futbolcusu Frantisek Rajtoral, kendini iple kalorifer tesisatına asarak intihar etti, Çek futbolcunun cenazesi morga kaldırıldı. İntiharın ardından ipuçları ortaya çıkmaya başladı.


ÇEKÇE YAZILMIŞ BİR NOT

İntihar olayından sonra jandarma ve olay yeri ekibi, evde yaptığı incelemede Çekçe yazılmış bir not ele geçirdi. Tercüme ettirilen notta milli futbolcuya ait alacak vereceklerin yazılı olduğu tespit edildi. İntiharla ilgili başlatılan soruşturmaya şok eden bu notta eklendi.
 
AYRILIK İDDİASI
 
Jandarma ekipleri, milli futbolcunun intihar etmesine sebep olan ihtimalleri araştırmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalar sonucunda milli futbolcunun sevgilisinden ayrılmasından dolayı intihar edebileceği ihtimali de ortaya atıldı. Jandarma ekipleri henüz bu konuda herhangi bir ipucuna rastlanılmadığını belirtti.
 
DOKUZ YILDIR KRONİK YORGUNLUK SENROMU HASTASI

Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi.
 
Dokuz yıllık hastalık 
 
Banik Ostrava forması giydiği 2008'de ilk olarak bu hastalığın teşhisi konulduğu, Viktoria Plzen'de top koşturduğu 2014 yılında da kronik yorgunluk sendromu sıkıntısı çektiği belirlendi. Çekya'da son dönemde bir çok önemli sporcunun aynı hastalığa yakalandığı, tenisçi Radek Stepanek ve bir diğer tenisçi Nicole Vaidisova ile buz hokeyci Milan Hnilicka'nın bunlardan sadece bir kaçı olduğuna dikkat çekildi.      
 
Kolar'ın ayrılığının etkisi 
 
31 yaşındaki futbolcunun intiharında Gaziantepspor'un bir diğer Çek futbolcusu Daniel Kolar ile geçtiğimiz aylarda yollarını ayırmasına da dikkat çekiliyor. 31 yaşındaki Kolar'ın gidişiyle Rajtoral'in Gaziantep'teki yalnızlık hissinin artmış olabileceği vurgulanıyor. Kız arkadaşıyla geçtiğimiz yıl ayrılan Rajtoral, eylül ayında Türkiye'ye gelirken 'Şimdi tek sevgilim Kolar' diye espri yapmıştı. 
 
Kronik Yorgunluk Sendromu nedir?
 
Modern döneme özgü depresif bir hastalık olduğu belirtiliyor ve en fazla 25-45 yaş arası bireylerde görülüyor. Hastalığa neyin sebep olduğu hala tam olarak bilinmiyor, bu yüzden önlenmesi de zor. Kesin bir sebebi olmadığı gibi tek ve kesin bir tedavisi de yok. Zihinsel kaynaklı, psikolojik kökenli bir hastalık olduğu belirtilen Kronik Yorgunluk Sendromu'nda birçok hastanın tedavi ile düzelen depresyonu ve psikolojik bozuklukları olduğu ifade ediliyor. (Skorer)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler