Psikologların psikolojisi bozuldu!

Mecliste son çıkan Torba Yasa’nın içerisinde olan psikologların sağlık alanındaki çalışmalarını düzenleyen madde psikologların mesleklerini sınırladığı ve halkın psikolojik hizmetlere ulaşımını engelleyebileceği kaygısını ortaya çıkardı.Konuyla ilgili ort

Psikologların psikolojisi bozuldu!

Mecliste son çıkan Torba Yasa’nın içerisinde olan psikologların sağlık alanındaki çalışmalarını düzenleyen madde psikologların mesleklerini sınırladığı ve halkın psikolojik hizmetlere ulaşımını engelleyebileceği kaygısını ortaya çıkardı.

Konuyla ilgili ortak mücadele başlatan Tüm Psikologlar Derneği, Türk Psikolojik Testler Derneği, Türk Psikolojik Destek Derneği adına konuşan Türk Psikolojik Destek Derneği Sözcüsü Psikolog Emel Toklu, Torba Yasası’nı eleştirerek yasanın, psikologları olumsuz etkileyeceğini belirterek haklarını alana kadar yasal zeminde her türlü mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Psikologların Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir meslek kanununa kavuşacağını ancak gelişmelerin ‘Psikologların Yasası’ değil ‘Yas’ı olmak üzere olduğunu kaydeden Toklu, "Yasa çalışmalarında psikologların genelini temsil etmeyen Türk Psikologlar Derneği’nin muhatap alınması süreci olumsuz etkiledi. Bu alanda hizmet üreten psikologlar yerine bu hizmetler konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip olmayan bu grubun meclis komisyonlarına ve Sağlık Bakanlığı’na yanlı bilgiler verilmesi sonucunda psikologların kazanılmış hakları kaybedildi. Görev alanları daraltılarak yıllarca Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan tecrübeli psikologlara dahi sınav getirildi" dedi.

Psikologluk mesleğini dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde başka lisans mezunlarına açılmasının da kabul edilemez olduğunu ifade eden Toklu, "Bu yasaya göre psikoloji ile ilgisiz bölüm mezunları özel üniversitelerde önemli ücretler karşılığında yüksek lisans ve doktora yaparak halkın karşısına niteliksiz Ruh Sağlığı profesyonelleri çıkartabileceği tehlikesini görmezden gelemeyiz. Yasanın şu an Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini, binlerce psikoloğun mail ve fakslarla Sayın Cumhurbaşkanına yasanın Meclise tekrar iade etme isteği içinde olduğunu görüyoruz. 17 Nisan Pazar günü Ankara’da Psikologların ’1000 Psikolog 1 Yürek’ açık hava toplantısı yaparak konunun önemini Cumhurbaşkanına ve kamuoyuna anlatmaya çalışacağız, haklarımızı alana kadar yasal zeminde her türlü mücadeleye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam