Polisten 'Alo kanka hattı'

Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Mecidiyeköy ile Taksim arasında ''Polis-Halk Yürüyüşü'' düzenlendi. Mecidiyeköy'de başlayan yürüyüşe, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Büyükşehir

Polisten 'Alo kanka hattı'
Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Mecidiyeköy ile Taksim arasında ''Polis-Halk Yürüyüşü'' düzenlendi. Mecidiyeköy'de başlayan yürüyüşe, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile polisler, öğrenciler ve halk katıldı.

Yürüyüş sırasında büyük boy Türk bayrağının yanı sıra, ''İstanbul halkının huzuru için 163 yıldır canımız pahasına'' yazan döviz taşındı. Ayrıca vatandaşlara yol boyunca karanfil ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan broşürler dağıtıldı. Yürüyüş, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde sona erdi. Burada konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Türk Polis Teşkilatının 163. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, ''İstanbul halkı ile polisi el ele sevgi yumağı oluşturdu. Daha nice 163. yıllar diliyorum. Yürüyüşe katılan İstanbul halkına teşekkür ediyorum'' dedi.

''ALO KANKA''YI TANITTI

Burada, polisin yeni projesi olan ''Alo Kanka'' da basına tanıtıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın başlattığı projenin ilk adımında vatandaşlar ''1550'' hattına SMS göndererek ihbarda bulunabilecek, polis hizmet kalitesine ilişkin görüşlerini bildirebilecek.

Projenin ikinci adımında ise polisin vatandaşa geri dönerek bilgi vermesi yer alıyor. Örneğin pasaport almak için başvuran vatandaş, ''1550''ye mesaj göndererek pasaportunun hazır olup olmadığını sorduğunda, polis kendisine cevap verecek. İkinci el araba alırken, plakasını vererek aracın çalıntı olup olmadığını sorduğunda hemen yanıtını alacak.

Bu projeyi ''Alo Kanka'' adı verilen özel giysili polisler tanıtacak. Özellikle okul çağındaki gençlerin devlet ile iletişimini sağlamak üzere bütün okullarda gezecek olan ''Alo Kankalar'' kendi e-mail hattı üzerinden çocukların polise bildirmek istediklerini öğrenerek geri dönüş yapıp çocuklarla bir empati sağlayacak. İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, ''Alo Kanka'' hizmetinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Cerrah, ''hakkında soruşturma yürütüldüğü'' iddialarına ilişkin soruları ise gündemle ilgili olmadığı gerekçesiyle yanıtlamadı.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam