Polisler gözlerine inanamadı...

İstanbul Narkotik Şube Polisi, Atatürk Havalimanı’nda, İran’dan gelip Endonezya’ya gitmeye hazırlanan bir kişinin hareketlerinden şüphelendi. Şüphelinin 3 bavulunun içinde kabartmalı tablolara özel olarak yerleştirilmiş 18 kilogram metamfetamin bulundu.  

Polisler gözlerine inanamadı...

İstanbul Narkotik Şube Polisi, Atatürk Havalimanı’nda, İran’dan gelip Endonezya’ya gitmeye hazırlanan bir kişinin hareketlerinden şüphelendi. 

Şüphelinin 3 bavulunun içinde kabartmalı tablolara özel olarak yerleştirilmiş 18 kilogram metamfetamin bulundu. 
 
İranlı Asghar M. ifadesinde, kendisinin işadamı ve dünyayı dolaşan bir gezgin olduğunu söyledi. Bavulundaki uyuşturuculardan haberi olmadığını savunan İranlı, çok zengin olduğunu böyle bir işe gerek duymayacağını belirtti. 
 
Asghar M., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
METAMFETAMİN NEDİR?
 
METAMFETAMİNİN, insana en fazla zarar veren uyuşturucu türü olduğu belirtiliyor. Kimyasal bir tür olan metamfetamin, kullananı bir anda yaşlandırıyor ve ilk olarak dişleri döküyor. 1 yılda kullanıcıyı öldürdüğü ifade ediliyor.
 
İran’da üretilen ve Japonya, Tayland, Endonezya gibi Uzakdoğu ülkelerine götürülen metamfetaminin taşınmasında özel zulalı çantalar ve yutma yöntemi kullanılıyor. İnternet üzerinden pazarlanıp havayoluyla ülkelere sokuluyor.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler