Polisin gözünün önünde bunu yaptılar!

Diyarbakır'da 2008 yılına kadar MİT Bölge Başkanlığı olarak kullanılan binanın bir kısmı 49 yıllığına İlim Yayma Cemiyetine tahsis edildi.Cemiyet, binayı yurda dönüştürmek için güçlendirme adı altında yan binada bulunan karakolda görevli polislerin gözü ö

Polisin gözünün önünde bunu yaptılar!

Diyarbakır'da 2008 yılına kadar MİT Bölge Başkanlığı olarak kullanılan binanın bir kısmı 49 yıllığına İlim Yayma Cemiyetine tahsis edildi.

Cemiyet, binayı yurda dönüştürmek için güçlendirme adı altında yan binada bulunan karakolda görevli polislerin gözü önünde kaçak kat çıktı. Yenişehir Belediyesi izinsiz yapılan kaçak inşaatı durdurdu.
 
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Diyarbakır Bölge Başkanlığı 2004 yılından itibaren Elazığ yolu üzerinde askeri lojmanların yanında yaptırdığı yeni kompleksine taşındı. MİT, Yenişehir İlçesi'ndeki 3 hizmet binası ile 2 lojman binasını 2008'de Diyarbakır Valiliği Milli Emlak Müdürlüğüne devretti.
 
Uzun süre atıl durumda kalan binalardan biri Yenişehir Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Kalan 4 bina madde bağımlıların adeta mekanı haleni geldi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in girişimleriyle Şubat 2012'de lojmanlar ile geri kalan hizmet binaları 49 yıllığına İlim Yayma Cemiyetine tahsis edildi.
 
İlim Yayma Cemiyetine binayı; kız ve erkek yurduna dönüştürmek için güçlendirme ve restorasyon adı altında inşaat çalışması başlattı. Cemiyet 4 katlı eski binanın üzerine yan binadaki Yenişehir Emniyet Müdürlüğü Polis Karakolu'ndaki polislerin gözü önünde kaçak kat çıktı.
 
Yenişehir İlçe Belediyesi İmar Daire Başkanlığı ekipleri inşaatta yaptıkları incelemede binanın projesiz ve izinsiz güçlendirme yapıldığını; 1 kat ise kaçak çıktığını tespit etti. İnşaat kaçak yapıldığı gerekçesiyle mühürlenerek çalışma durduruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam