PKK'nın eylem taktiği değişti

 PKK'nın eylem taktiği değişti. Son dönem saldırılarda Ortadoğu tipi bombalı araçlar kullanılması, "saldırıların organizasyonunda Türkiye'nin komşusu yabancı güçler var" şeklinde değerlendiriliyor. PKK'NIN YENİ EYLEM TAKTİĞİ İNCELENİYOR Gaziantep'te bomba

PKK'nın eylem taktiği değişti

 

PKK'nın eylem taktiği değişti. Son dönem saldırılarda Ortadoğu tipi bombalı araçlar kullanılması, "saldırıların organizasyonunda Türkiye'nin komşusu yabancı güçler var" şeklinde değerlendiriliyor.

 

PKK'NIN YENİ EYLEM TAKTİĞİ İNCELENİYOR

 

Gaziantep'te bomba yüklü araçla yapılan son saldırı PKK'nın mühimmat temini, bomba dizaynı ve eylem şekli açısından taktik değişikliğine gittiği değerlendirmelerine neden oldu. PKK'nın eylemlerini son dönemde Suriye istihbaratı El-Muhaberat ve İran istihbarat teşkilatı SAVAK'ın planladığı öngörüsünde bulunan istihbarat birimlerini Gaziantep saldırısı haklı çıkardı. Soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alınan şüphelilerin yakalanmasıyla şehirlerde gerçekleştirilecek bombalı eylemleri planlayan ekibin de ele geçirildiği belirtildi.

 

Toprak altı bombalarla irtibat...

 

İstihbarat birimleri, kırsaldan bombalı eylem için gelen 138 militanın yakalanmasının ardından örgütün toprak altı mühimmatlarla bağlantıyı kestiğini rapor etmişti. Raporda toprak altına gömülmüş halde bulunan mühimmatlardan yaklaşık 1 tonunun terörle mücadele birimleri tarafından etkisiz hale getirildiğine dikkat çekilmişti. İstihbarat birimleri, taktik değiştiren örgütün bombacıyı mühimmatıyla birlikte göndermeye başladığını, şehirlerdeki KCK'lı milislerin yardımıyla eylemlerin gerçekleştirileceğini kaydetmişti.

 

Yeni taktik Ortadoğu menşeeli

 

Ankara Kumrular Sokak'la başlayan bombalı araç eylemleri yıllardır El Kaide ve Ortadoğulu örgütler tarafından kullanılmasına rağmen PKK'nın bu eylem yöntemine yeni yeni yönelmesi dikkat çekici bulundu. Gaziantep'te 9 sivilin yaşamını yitirdiği hain saldırı tüm ayrıntıları ile birlikte aydınlatılıp şüpheliler adliyeye sevk edilirken PKK uzmanı istihbarat ve terör birimlerinden oluşan ekip bir rapor hazırlayarak İçişleri Bakanlığı'na gönderdi. Başbakanlık'a da gönderilen analizde çarpıcı tespitlere yer verildi.

 

El-Muhaberat ve SAVAK şüphesi

 

PKK'nın, saldırının ardından her kesimden gelen sivil tepki nedeniyle eylemi üstlenmediği gibi KCK Yürütme Konseyi üzerinden kınama açıklaması yaptırdığına dikkat çekilirken olayın perde arkası hakkında bilgiler verildi. Örgütün son dönemde başta Suriye uyruklu Bahoz Erdal olmak üzere Suriyeli sözde yöneticilerin kontrolüne geçtiğine değinilirken bu kişilerin de El-Muhaberat'la ilişkili olduklarının altı çizildi. El-Muhaberat'ın da Esed rejimine destek veren İran gizli servisi SAVAK ile yaptığı işbirliğine dikkat çekildi.

 

Aranan 7 araçtan biri yakalandı

 

Gaziantep saldırısı sonrasında polisin 'şüpheli' diye alarm verdiği çalıntı 7 araçtan biri Diyarbakır'da ele geçirildi. Önceki gün, polis telsizlerinden farklı illerde çalınan ve durumundan şüphe edilen; 30 AL 284, 38 FH 725, 25 AT 173, 01 BGA 11, 21 ET 628 ve 21 AK 730 plakalı araçlara dikkat edilmesi istenmişti. Diyarbakır polisi yapılan bir ihbar üzere 01 BGA 11 plakalı aracı takibe aldı. Terör ekipleri tarafından bir sokak içerisinde kıstırılan araç durduruldu. Sürücüyle birlikte emniyete götürülen araçta bomba olup olmadığı öğrenilemedi. Diyarbakır polisi, 'kırmızı alarm' durumunu sürdürürken, şüpheli araç ve kişiler kontrol ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam