PKK yine çocukları yaktı

 Yüzlercesi ya öldü ya sakat kaldı. Şırnak'ta molotof hazırlarken kendini yakan kızı polis kurtardı. 16 yaşındaki S.K ise elini kaybetti. Terör örgütünün güvenlik güçlerine atılması için hazırladığı molotof ve bombalar çocukların hayatını karartıyor. Bugü

PKK yine çocukları yaktı

 

Yüzlercesi ya öldü ya sakat kaldı. Şırnak'ta molotof hazırlarken kendini yakan kızı polis kurtardı. 16 yaşındaki S.K ise elini kaybetti.
 
Terör örgütünün güvenlik güçlerine atılması için hazırladığı molotof ve bombalar çocukların hayatını karartıyor. Bugüne kadar yüzlerce çocuk bu şekilde ya hayatını kaybetti ya da sakat kaldı. Şırnak'ta geçtiğimiz günlerde iki çarpıcı olay yaşandı. Polise saldırmak için molotof hazırlayan kız kendini yaktı. Elinde bomba patlayan çocuk ise sağ elini kaybetti.
 
Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde bir evin bodrum katında sokak eylemlerinde kullanmak üzere hazırlanan molotof bombasının yanında bulunan benzin tutuşunca yangın çıktı. Vatandaşlar itfaiyeyi aradı.
 
İhbar üzerine en yakın polis ekibi de olay mahalline gönderildi. Bölgeye itfaiyeden önce giden devriye gezen polisler molotof bombası hazırlarken kendini yakan kızı kurtardı.
 
Herhangi bir tuzak ihtimaline karşı da çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemede olay yerinde 9 adet kullanıma hazır molotof bombası ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. 21 yaşındaki kız ise bugün 'patlayıcı imal etmek, örgüt üyeliği ve yangın çıkartmak' suçlamasıyla yargı önüne çıkartılacak.
 
POLİSE ATMAK İSTERKEN
 
Bir diğer olay da aynı mahallede meydana geldi. Devriye gezen polis aracına atmak için hazırladığı bomba elinde patlayan 16 yaşındaki S.K, sağ elini kaybetti.
 
 
Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servis'ine eli yaralı bir şahsın geldiği ihbarını alan polis yaptığı incelemede olayın bir şahsın elinde bomba patladığını tespit etti. Yapılan çalışmada Bahçelievler Mahallesi'nde oturan S.K'nın devriye gezen polis aracına atmak istediği el yapımı bombanın elinde patladığı belirlendi.
 
Bombanın patlaması sonucu sağ eli kopan S.K'nın yaşadığı acı yüzündeki çocuk masumiyetine yansıdı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler