PKK su altı bölüğüne saldırdı

 Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. İlçeye bağlı Koçdağı Köyü Durusu Mezrası yoluna PKK'lılar tarafından döşenen uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği askerler tarafından bulunarak imha edildi. Sabaha karşı saat 02.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist

PKK su altı bölüğüne saldırdı

 

Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. İlçeye bağlı Koçdağı Köyü Durusu Mezrası yoluna PKK'lılar tarafından döşenen uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği askerler tarafından bulunarak imha edildi.

 

Sabaha karşı saat 02.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist Başkale 4'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Sualtı Piyade Bölüğü'ne roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler gece karanlığında kaçtı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

 

Bu arada Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen bir istihbarat üzerine Koçdağı Köyü Durusu Mezrası yoluna teröristler tarafından döşenen uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği askerlerin yaptığı çalışma sonucu bulundu. Patlayıcının yerinin belirlenmesi ardından jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra bölgeye Van İl Jandarma Komutanlığı'ndan bomba uzmanları çağrıldı. Güvenlik alındıktan sonra imha edilen patlayıcı 2 metre derinliğinde çukur oluşturdu. Güvenlik güçleri bölgede helikopter destekli arazi arama tarama faaliyeti başlattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam