PKK Şemdinli'ye bayrak dikecekti

 PKK'ya yönelik son yılların en büyük operasyonu Hakakri Şemdinli’de devam ediyor. 22 Temmuz’dan bu yana süren operasyonda, 5 gündür de Şemdinli’de çatışmalar yaşanıyor. Güvenlik birimlerine yansıyan iddialara göre, PKK’nın amacı, Şemdinli'ye sızarak merk

PKK Şemdinli'ye bayrak dikecekti

 

PKK'ya yönelik son yılların en büyük operasyonu Hakakri Şemdinli’de devam ediyor.

 

22 Temmuz’dan bu yana süren operasyonda, 5 gündür de Şemdinli’de çatışmalar yaşanıyor.

 

Güvenlik birimlerine yansıyan iddialara göre, PKK’nın amacı, Şemdinli'ye sızarak merkezdeki güvenlik birimlerine saldırmak, kamu binalarını ele geçirmek ve buralara PKK bayrağı asmaktı.

 

Böylelikle Suriye benzeri bir isyanın fitilinin Şemdinli'den yakılmasının sağlanmasının amaçlandığı, bu saldırı için de 8 ay boyunca İran toplarında bulunan Şehidan Kampı'nda yüzlerce teröriste, 'Termal kameralar altında, yakalanmadan şehre nasıl sızılır' uygulamalı eğitimi verildiği belirtildi.

 

Hain planın 20 gün önce o eğitimlerden kaçarak güvenlik birimlerine teslim olan 2 teröristin ifadeleriyle deşifre olduğu kaydedilirken, PKK’lılara, "Bu bir başkaldırı. Dönmek yok, çatışarak öleceksiniz" talimatı verildiği de bu kişilerin ifadeleriyel ortaya çıktı.

 

'PKK TAKTİK DEĞİŞTİRDİ' İDDİASI

 

Bu arada daha önce 'vur-kaç' taktiği gereği bu tür saldırılardan sonra Kuzey Irak’a kaçan PKK’lıların, bu defa Şemdinli kırsalındaki yerlerini bırakmayıp mevzi çatışmasına girmesi dikkat çekici bulundu. PKK’ya yakın internet sitesi Fırat News’de yayınlanan örgüt açıklamalarına ilişkin haberlerde Şemdinli’de yaşananlar için 'yeni bir taktik' ifadesi kullanıldı.

 

Bugüne kadar süren çatışmalarda 100'e yakın PKK'lının öldürüldüğü, Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgelerine sürekli mühimmat ve asker sevk edildiği; Şemdinli etrafında konuşlandırılan asker sayısının da 2 bin olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam