PKK itirafçısına rekor ceza

 Ailesinin ikna etmesi sonucu dağdan inen ve daha önce roketatarla saldırdığı Zeyrek Jandarma Karakolu’na silahıyla teslim olan PKK itirafçısı Ç., yargılandı, 4 kez müebbet, 33 yıl 9 ay hapis ve 562 bin TL para cezasına çarptırıldı PKK’nın Kuzey Irak’taki

PKK itirafçısına rekor ceza

 

Ailesinin ikna etmesi sonucu dağdan inen ve daha önce roketatarla saldırdığı Zeyrek Jandarma Karakolu’na silahıyla teslim olan PKK itirafçısı Ç., yargılandı, 4 kez müebbet, 33 yıl 9 ay hapis ve 562 bin TL para cezasına çarptırıldı
 
PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında askeri eğitim aldıktan sonra 11 kişilik grupla Diyarbakır kırsalına gönderilen Ç., 2008 yılında ailesinin ısrarı üzerine teslim oldu. Daha önce roketatar saldırısına katıldığı Zeyrek Jandarma Karakolu’na silahıyla gelip teslim olan Ç.’nin Diyarbakır’ın Kulp, Lice ve Bingöl’ün Genç İlçesi üçgenindeki silahlı faaliyetlere ilişkin verdiği bilgilerle birçok terörist etkisiz hale getirildi. Ç. ifadesinde şu bilgilere de yer verdi: “Örgütün özel birimine profesyonel eğitimi kampa gelen Amerikalı askerler veriyordu. ABD askerleri bize Strella füzesi, sabotaj ve silah üzerine eğitim verdi. Lice’de kenevir ve esrar yetiştirenlerden yüklü miktarda para topladık. Lice’deki Zeyrek Karakolu’na roketle saldırıp kış üslenmesine geçtik.” 
 
SAVCI MÜEBBET İSTEDİ 
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, ifadesinin ardından etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen itirafçı Ç. hakkında, Kulp ve Lice’de Jandarma Üsteğmen Muhammet Ali Demir, Er Caner Ergülen’in şehit edilmesi, Jandarma Astsubaylar Cevat Alakurt, Ali Haydar Kapkaç ve Jandarma Komando Er İbrahim Kalıpçı’nın yaralanması ile Zeyrek Jandarma Karakolu’na roket atılmasının yer aldığı 3 baskına katıldığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. 
 
VE SANIĞA CEZA YAĞDI 
 
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, savcı talebini yinelerken, sanık Ç. hiçbir silahlı eyleme katılmadığını belirterek, “Örgüt ile ilgili güvenlik güçlerine çok önemli bilgiler verdim. Suçsuzum, pişmanım, beraatımı istiyorum” diye ifade verdi. Mahkeme heyeti PKK’lı Ç.’yi “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Kasten öldürme”, “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Ruhsatsız silah taşımak”tan 4 kez müebbet, 33 yıl 9 ay hapis ve 562 bin TL para cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam